Akçay, 'Kazanmak için her şeyi yaptık'

Akçay, 'Kazanmak için her şeyi yaptık'

SPOR Haberleri

Trabzonspor-Sivasspor maçına Mustafalar damga vurdu. Mustafa Yumlu kırmızı kart gördü. Akçay sırayla Henrique, Adrian, Malouda ve Emre Güral'ı denedi.

Bu sezon Süper Lig'de Avni Aker'de maç kaybetmeyen Trabzonspor, Sivasspor'la yenişemedi: 0-0. İki takım ilk dakikalarda birbirini yoklarken, 15. dakikadan sonra oyun hareketlendi. 18'de Adrian'ın pasında kaleci Korcan'la karşı karşıya kalan Malouda vurmakta gecikti, savunma araya girdi. 21'de bu defa Mustafa Yumlu, Henrique'yi kaleciyle karşı karşıya bıraktı, Korcan gole izin vermedi. Sivasspor'un bunaldığı dakikalarda kalesinde devleşen Korcan, 27'de Malouda'nın şutunu da çıkararak takımını ayakta tuttu. nbsp;34'te ilk defa etkili gelen Sivas'ta, Aatıf'ın şutu Onur'un kucağında eridi. Burhan, 41'de Trabzon savunmasının arkasına sarktı, Yusuf ceza sahası içinde yere indirdi ancak hakem Fırat Aydınus devam dedi. Yedek kulübesinden itiraz eden Sivas'ın kaleci antrenörü Murat Göksu'yu da tribüne yolladı. Maçın ikinci yarısı da ilk yarı gibi sönük başladı. Ziya'ya dirsek atan Mustafa Yumlu'nun kırmızı kartla oyundan atılmasının ardından heyecan fırtınası yaşandı. Oyunun hakimiyetini eline geçiren Yiğidolar, 66'da Da Costa ile gole çok yaklaştı ancak Onur müthiş kurtardı. 77'de Adrian'ın ara pasında Malouda kaleci Korcan'la karşı karşıya kaldı, yine vurmakta gecikti. İyice kapanan Trabzonspor'da Henrique'yi dışarı alan Teknik Direktör Mustafa Akçay, önce Adrian, ardından Malouda, daha sonra da Emre Güral'dan forvet yapmaya çalıştı. Kalan sürede 1461 Trabzon'dan eski öğrencilerini sahaya süren Akçay'ın son hamleleri sonucu değiştirmeye yetmedi.

Akçay: Kazanmak için her şeyi yaptık
Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Akçay, "Son 15 dakikayı saymazsak kazanmak için her şeyi denedik" dedi. Bir puanı olumlu bulduğunu ifade eden Akçay, "Bir teknik adam toplum önünde oyuncusunu analiz ederken, ciddi anlamda gerçekçi olarak. Çok fazla rotasyon yapma düşüncemiz yok. Maçın içindeki rotasyonlar, bu akşamki stratejilerden kaynaklandı. Şartlar ve sistem bizi o eylemleri yapmaya itiyor. Bir oyuncumuz eksilince savunan takım konumunda olduk. Süper Lig'de kazanamadığın sürece kaybetmeyeceksin anlayışı ile mücadele verdik. Belki ileride bize çok lazım olan 1 puanı aldık. Oyuncularımdan memnunum. Ellerinden gelenin en iyisini yaptıklarını düşünüyorum. Mustafa'nın atılmasını ağır bir karar olarak buldum. Hakemin kararına saygı duyuyorum ama katılmıyorum" diye konuştu.


TWITTER'DAN

1461'liler Trabzonspor'da
olmuyor madem. 1461'i bozmasaydık. Geçen yılki takıma yazık oldu.
@zece61 nbsp;

En iyi Türk kaleci Onur Kıvrak'tır. Tartışma istemiyorum. Nokta. Bitti.
@yalvacanil nbsp;


Bu maç bize M.Reşit Akçay'ın sadece 2.Lig'de teknik direktörlük yapabileceğini gösteriyor! Çok arayacağız Güneş'i!
@kazımgencal

50 gündür gol yemiyor
Trabzonspor'da, Sivasspor maçının en başarılı ismi şüphesiz Onur Kıvrak'tı. Bordo-mavili oyuncu kalesinde devleşirken, gol yememe süresini 452 dakikaya çıkardı. Onur, en son 1 Eylül'deki Akhisar deplasmanında gole engel olamamıştı.

Henrique'den Akçay'a tepki
Trabzonspor'un en golcü ismi olan Henrique, 61. dakikada oyundan alınınca büyük bir moral bozukluğu yaşadı. nbsp;Bordo-mavili futbolcu, kulübeye oturmak yerine direkt olarak soyunma odasının yolunu tutarak Teknik Direktör Mustafa Akçay'a tepki gösterdi.

YUSUF: BİR PUAN DA İYİDİR
Trabzonsporlu Yusuf Erdoğan, "Üst düzey bir mücadele oldu. Bulduğumuz pozisyonları gol yapabilseydik çok farklı olacaktı. Bir puan da iyidir" dedi. Bu arada Trabzoncell aboneleri tarafından eylül ayının futbolcusu seçilen Yusuf, ödülünü kulüp genel sekreteri Köksal Güney'den aldı.

nbsp;Akçay, 'Kazanmak için her şeyi yaptık'

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...