Geleceğin süper jetiyle İstanbul-Sydney 2 saat

Geleceğin süper jetiyle İstanbul-Sydney 2 saat

TEKNOLOJİ Haberleri

Uçak 21 bin metreye çıkıp ilk deneme uçuşunu yaptı. Avrupa'dan avustralya'ya iki saatlik yolculuğun bilet fiyatı ise 250-500 bin dolar.

Uzay mekikleri örnek alınarak tasarlanan son derece süratli yolcu uçakları üzerinde denemeler sürüyor. İngiltere'de Sir Richard Branson'a ait Virgin Galactic isimli uzay uçuşları firması, hâlen üzerinde çalıştıkları uzay turizmi uçaklarının modifiye edilerek süper jetler hâline gelebileceğini açıkladı. Bu uçakların, atmosfer dışına çıkacağı ve yörüngeye girerek inanılmaz bir süratte seyahat edeceği bildirildi. SpaceShipTwo uzay aracı ve WhiteKnightTwo ana gemisiyle deneme uçuşlarına devam eden şirket, Eylül ayında 21 bin metre irtifada başarılı bir uçuş gerçekleştirdi. Şirketin ticari direktörü Stephen Attenborough, "Denemeler başarılı bir şekilde devam ederse yolcu taşımacılığı için güvenli bir uçuş sunabileceğimizi göstereceğiz" dedi. Koltuk fiyatı 250 bin dolardan başlayan ve 500 bin dolara kadar çıkan SpaceShipTwo uzay aracının, 2014 sonunda seferlere başlaması hedefleniyor. Şirket, Ay'a turist götürüp getirmeyi de planlıyor.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...