Futbolcuların azmi beni sevindirdi

/ Kaynak: CHA
Futbolcuların azmi beni sevindirdi

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / CHA

Ersun Yanal, uzatma dakikasında gelen galibiyetle mutlu olduğunu ifade ederek 'Futbolcularımın son dakikaya kadar mücadelesi sevindirdi' dedi.

Fenerbahçe, Kayseri Erciyesspor maçı sonrasında değerlendirmede bulunan Ersun Yanal, "Bugün ilginç bir maç oldu. Çok erken bulduğumuz gol ile maçın başından sonuna kadar çok rahat galibiyet alacağımıza inanıyorduk. Ama üretkenliğimizde sıkıntılar yaşadık. Rakibimiz de derslerine çok iyi çalışmışlar. Yüzde 70-30 oranlarındaki oyun dengesinde etkinliğimize rağmen futbolcularımın son dakikaya kadar oynamaları beni sevindirdi. Her türlü organizasyonu denedik ve sonucu aldık. Türkiye liglerinde çok farklı sonuçlar görülüyor. Sıralama ne olursa olsun, taktiksel olarak oyun gücü yüksek rakiplerle oynayacağız. Bunların üstesinden geleceğimizi, sahada göstereceğiz. Ben taraftarlarımızın beklediği Fenerbahçe'yi gün geçtikte daha iyi olarak göstereceğiz. Kayseri pastırması, mantısı ve önemlisi misafirperverliği çok güzeldi, teşekkür ediyorum." dedi. Caner'in pozisyonu ve oyundan alınmasıyla ilgili soruya ise Yanal, şu cevabı verdi; "Caner'i 16 yaşından beri tanıyorum. Onun nasıl oynayıp nasıl oynamayacağını ve nasıl tepki vereceğini iyi biliyorum. O an uygun buldum ve çıkardım. Biz 24 kişi oynuyoruz." Yanal, hakemlerin uygulamaları ile ilgili soruya ise şunları söyledi; "Hakemler en iyi eğitim alan, en hassas ölçülebilen insanlardır. Herkes hata yapabilir. Bugün ben pek hata görmedim. Rakip taktik olarak oyunu soğuturken bizde hızlandırmaya çalıştık. Tepkiyi hakeme değil, uğraşmamak gerekir. Futbolcuların oyunu hızlandırmasına bakıyoruz. Oyunu biz hep o an yaşıyor, sizler yorumluyorsunuz. Biz gerçekten çok iyi takımız. Ben oynatamadığım oyuncularım için üzülüyorum. Oynatınca seviniyorum. 24 kişi olarak bu maçı kazandık. Milli takımın maçı ister istemez bizim programı etkiliyor. Ama bildiğimiz önceden planlanmış negatifi ve pozitifi olan bir lig. Milli maç ile belki bizim için ritim bozulsa da futbolcuların değişik ortamlarda olması onları rahatlatıyor. Bizim için her yer Fenerbahçe ve Saraçoğlu olarak oynuyor oynayacağız. Bizim takımda her oyuncu her yerde oynayabilir. Tüm futbolcularımız merkeze yakın oyuncular. Ama birileri bir yerde oynayacak. Bu bilgisayar oyunu gibi değil. Emenike'yi bugün çok iyi kullandık." Fenerbahçeli futbolcu Michal Kadlec, "Son derece önemli ve son dakika galibiyet ile unutulmayacak bir maç oldu. Türkiye ligindeki ilk maçım. Emenike'de ilk golünü attı. İyi bir başlangıç yaptık. Kısa bir ısınmadan sonra oyuna girdim. Sonra ikinci yarı oldu. 15 dakika daha ısınma fırsatı buldum. Performansımız iyi idi. Zaman zaman zorlandık ama maçı kazandık" yorumu yaptı.
"HAK ETMEDİĞİMİZ MAĞLUBİYET ALDIK"
Kayseri Erciyesspor Teknik Direktörü Fuat Çapa, oyun disiplininin son saniyelerde sürdüremedikleri için mağlubiyet aldıkları ama oynanan oyuna göre hak etmedikleri bir mağlubiyet olduğunu ifade etti. Fuat Çapa, maçla ilgili şunları söyledi; "Maç bizim istediğimiz gibi geçti ama sonuç istediğimiz gibi olmadı. Fenerbahçe'yi son 7 haftada değerlendirecek olursak Türkiye liginin üzerinde. Rakip kadronun uzun yıllar ligde oynamaları avantajdı. Fenerbahçe agresif ve çabuk oynuyor. İlk 15 dakika bizim için zor geçti ve golü buldular. Takımın iyi niyetli ve son dakikaya kadar oynaması, son saniyelerde bizim bulduğumuz pozisyondan sonuç alamayıp, rakibin sonuç alması da önemli. Orta sahada çok alan bıraktık ve bu da bize çok pahalıya mal oldu. Ama takım olarak iyi işler yaptık. Biz birkaç ay, onlar birkaç yıl oynayan takımlar. Caner iyi bir futbolcu. Ersun hocada bir şey gördük ki ilk yarıya 3 dakika kala kredisini kullanmadı ve oyundan çıkardı." Erciyessporlu futbolcu Azofeifa, maçla ilgili değerlendirmesinde, "Böyle bir mağlubiyet almamız çok kötü oldu. Herkes galibiyet için büyük çaba göstermişti. Sonuç olarak, hakem maçın bitiş düdüğünü çalana kadar mücadeleyi bırakmamak ve kaybetmememiz lazımdı. Üzgünüz." diye konuştu. Sinan Kaloğlu ise, "Rakibimizi tebrik ediyorum. Erken bir gol bulduk. Golden sonra oyunu kilitledik. Final vuruşlarını daha iyi yapsak daha iyi olurdu. Üzgünüz. Mücadelenin sonu bir puan olmalıydı. Umarım bundan sonraki maçlarda iyi galibiyetler alırız" değerlendirmesi yaptı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...