3. köprü ayaklandı, şimdiden 70 metre yükseldi

3. köprü ayaklandı, şimdiden 70 metre yükseldi

GÜNDEM Haberleri

Boğaz'ın iki yakasını birleştirecek Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün inşaatı hızla devam ediyor. Ayaklar ortaya çıkmaya başladı.

Asya ve Avrupa'yı birbirbirine bağlayacak 3'üncü köprü Yavuz Sultan Selim'in inşaatı tam gaz devam ediyor. 2015'te tamamlanması planlanan köprü birçok ilki de barındıracak. Temelleri 29 Mayıs 2013'te atılan Yavuz Sultan Selim köprüsü, İstanbul'un trafik yükünü kendine çekecek. Bu sayede 1. ve 2. küprüler rahatlayacak. 320 metrelik yüksekliğiyle asma köprüler arasında en yüksek kuleye sahip olacak köprünün inşaat halindeki ayakları 70 metreyi buldu. Köprü, özellikle hayvan sürülerinin zarar görmemesi ve daha küçük popülasyonlara ayrılmaması için çevreye duyarlı bir şekilde inşa ediliyor. Bu özelliğiyle de Türkiye'nin ilk ekosistem köprüsü olacak. Köprüyü yapan IC İÇTAŞ ile Astaldi ortaklığı, projenin tamamlanacağı 3 yıl sonunda bin 400 hektarlık ağaçlandırma gerçekleştirmiş olacak. Köprü ayakları 20 metre derinliğinde ve 20 metre çapında olacak. Ayrıca, ayaklar deniz seviyesinden 12 metre aşağıda kalacak. Proje kapsamında 65 viyadük ve 7 tünel yapılacak. nbsp;Ali Çelik - Arif Yaman / İstanbul

nbsp;3. köprü ayaklandı, şimdiden 70 metre yükseldi
Maliyeti 4.5 milyar lirayı bulacak olan köprünün inşaat safhasında 6-7 bin kişi, işletme sürecinde ise 700-1000 kişi çalışacak




GENİŞLİK 60 METRE UZUNLUK 1408 METRE

60 metre genişliğindeki Yavuz Sultan Selim, 4 gidiş-4 geliş, yani 8 şeritli olacak. Köprüde ayrıca 2 şeritli tren yolu yer alacak. 1408 metrelik ana açıklığı ile üzerinde raylı sistem bulunan dünyanın en uzun asma köprüsü unvanını kazanacak.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...