Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan araçlara müjde

Tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılan araçlara müjde

Ekonomi Haberleri

Ulaştırma Bakanlığı ve TSE'nin geliştirdiği sistemle, firmalar, gerekli onay sertifikalarını artık yurt içinden alabilecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, tehlikeli maddelerin taşınmasında kullanılmak üzere Türkiye'de üretilen araç ve ambalajlar için düzenlenen ilk ulusal belgelerin, 25 Ekim'de sahiplerine verileceğini bildirdi. Tehlikeli maddelerin taşınmasıyla ilgili ulusal otoritenin kendileri olduğunu belirten Bakan Yıldırım, "Bugüne kadar bu tür araç, ambalaj ve kapları üreten firmalarımız, ürettikleri mallarını onaylatmak ve sertifikalarını (UN numarası) alabilmek için numunelerini yurt dışına gönderiyorlardı. Yüksek ücretler ödemekteydiler. Yapılan çalışmalarla bu durum ortadan kalktı" dedi. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile iş birliği neticesinde 6 Mart 2013'te bu kapsamdaki işlemleri yapmak üzere Türk Standartları Enstitüsünün yetkilendirildiğini ifade eden Bakan Yıldırım, "Oluşturulan fiziki, teknik ve beşeri kapasiteyle söz konusu test ve belgelendirme işlemi Türkiye'de yapılabilir hale gelmiştir" diye konuştu.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...