Kredi için dosya masrafı alan 2 bankayı?dize getirdi

Kredi için dosya masrafı alan 2 bankayı?dize getirdi

Ekonomi Haberleri

Ramazan Şahiner isimli tüketici, çektiği iki ayrı kredinin dosya masraflarını yıllar sonra banka şubelerinden geri almayı başardı

Bir otelde kat şefi olarak çalışan üç çocuk babası Ramazan Şahiner, tüketici kredisi çektiği iki bankanın kendisinden tahsil ettiği dosya masrafını geri aldı. Şahiner, 2009 yılında bir bankadan bin 500 TL tüketici kredisi çekti. Banka şubesi, Şahiner'den 'dosya masrafı' adı altında 225 TL tahsil etti. Şahiner, konuyu Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne taşıdı. Heyet, Şahiner'i haklı bulunca banka, kararı mahkemeye taşıdı. Tüketici Mahkemesi de 225 TL'nin iadesine hükmetti. Geçtiğimiz sene de bir başka bankadan 2 bin 500 TL tüketici kredi çeken Şahiner'den, 200 TL dosya masrafı alındı. Yine hakem heyetinin yolunu tutan Şahiner'e paranın iadesi kararı çıktı. Ancak banka şubesi ödemeyi yapmayınca devreye avukat girdi. Avukat, Ankara 3. İcra Müdürlüğü'ne müracaat ederek parayı tahsil etti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...