Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kıdemli kapıcı siteyi üzebilir

Kıdemli kapıcı siteyi üzebilir

Ekonomi Haberleri

Emekli olan ya da bir sebepten işine son verilen kapıcının kıdem tazminatı, kasasında parası bulunmayan birçok site yönetimini sıkıntıya sokuyor.

Emekli olan ya da bir sebepten işine son verilen kapıcının kıdem tazminatı, kasasında parası bulunmayan birçok site yönetimini sıkıntıya sokuyor. Hizmet süresi ile son alınan brüt ücretin çarpımından oluşan kıdem tazminatı, yaklaşık 20 yıl çalışmış bir kapıcıda 30 ila 40 bin lirayı bulabiliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ahmet Ağar, "Maaşı ve sigorta primini yatırmak gibi kıdem tazminatı da kapıcıların en doğal hakkı ama bu hak yeteri kadar bilinmiyor. Aidatla birlikte yöneticiler, kıdem tazminatı için de belli bir miktar toplamalı" dedi. Kapıcılar Federasyonu Genel Başkanı Köksal Selçik ise şunları söyşledi: "Çok sayıda kıdem tazminatı davasının açılması, bu konudaki bilinçsizliği gösteriyor. Apartman sakinlerini kıdem konusunda bilinçlendirmek için broşürler hazırlıyoruz."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...