Çankaya'da 3 günlük susuzluk bitti

Çankaya'da 3 günlük susuzluk bitti

YAŞAM Haberleri

ASKİ'nin başlattığı kolektör ve bağlantı çalışması nedeniyle Çankaya'ya bağlı bazı mahalleler 3 gün boyunca susuz kaldı.

Başkentlilerin şikayetleri üzerine ASKİ yetkilileri, Ankara Hürriyet'e, son dönemlerde mevcut alt yapının ilçenin su ihtiyacını karşılamakta güçlük çektiği, bu nedenle de güçlendirme çalışması yaptıkları bilgisini verdi. Yetkililer ayrıca, Çankaya sakinlerini mağdur etmemek amacıyla çalışmayı bayram sonrasına bıraktıklarını kaydetti. Çalışmanın sona erdiğini bildiren yetkililer, suların 12.00 itibariyle verilmeye başladığını bildirdi. ASKİ yetkilileri, Çankaya'nın yüksek kesimlerine, kot farkı nedeniyle suyun geç ulaşabileceğini söyledi. Çankaya'da 3 gün boyunca susuz kalan mahalleler şöyle: Yukarı Öveçler, Gökkuşağı, Akpınar, Karapınar, Naci Çakır, Osman Temiz, Mürsel Uluç, Malazgirt, Keklik Pınarı, Oran Şehri, Hilal, Yıldızevler, Birlik, Kırkkonaklar, Büyük Esat, Gazi Osman paşa, Hoşdere Caddesi ve üst kolları. Başkent'te bayram tatilinin bir bölümünü susuz geçirmek zorunda kalan vatandaşlar, yaşadıkları soruna sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi, (ASKİ) resmi Twitter hesabı üzerinden kesintinin sebebine ilişkin bilgiler vererek, talep eden vatandaşların adreslerine tanker ile su göndereceğini açıkladı. ASKİ'nin duyurusu ile birlikte çok sayıda vatandaş ev adresini Twitter'da yazarak, su talebinde bulundu. ASKİ'nin Twitter hesabına adreslerini yazıp, su talebinde bulunan tüm vatandaşlara, yoğun talep nedeniyle gecikmelerin yaşanabileceği, tankerin en kısa sürede ulaşacağı cevabı verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...