Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Pasaport artık emniyetten alınmayacak

/ Kaynak: AA
Pasaport artık emniyetten alınmayacak

GÜNDEM Haberleri  / AA

İçişleri Bakanlığı'nın hazırladığı düzenlemeyle birlikte pasaport için bundan sonra emniyete gidilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı, polisin, basın, siyasi parti ve sendikalara ilişkin bazı görevlerinin başka kurumlara devredilmesine imkan sağlayan yeni bir düzenleme hazırlıyor. Bakanlık tarafından hazırlanan yeni düzenlemeyle, polisin, basın, siyasi parti ve sendikalara ilişkin bazı görevleri başka kurumlara devredilecek. İçişleri Bakanı Muammer Güler'in talimatıyla başlatılan çalışmayla, güvenlik gerekçesiyle, sıkıyönetim dönemlerinden beri polis tarafından yürütülen bazı görevlerin, vatandaşa daha iyi hizmet götürülmesi amacıyla sivil kurumlar tarafından yapılması amaçlanıyor. Düzenlemeyle, resmi işlerde vatandaştan istediği belge miktarının da azaltılması hedefleniyor. Uygulamanın hayata geçirilmesiyle, polisin asayiş hizmeti dışında aldığı bütün görevler kaldırılacak. Böylece, polisin asli işi asayiş hizmetlerinde görevlendirilmesiyle tasarruf sağlanacak. Düzenlemeyle, merkezde Emniyet Genel Müdürlüğü Güvenlik Dairesi Başkanlığı'na, illerde ise Güvenlik Şubesi Müdürlüklerine bağlı çalışan Basın Yayın Büro Amirlikleri ve basın izleme büroları kapatılacak.


BASINI İZLEMEYECEK
Polisin basını izleme gibi bir görevi bulunmayacak. Polis, basın aracılığıyla işlenen suçlarla ilgili gerekli bilgi ve belgeyi savcının izniyle RTÜK'ten temin edecek. Emniyetteki Siyasi Parti Büroları kapatılacak. Güvenlik güçlerinin siyasi parti ve sendikalarla ilgili görevleri, valiliklerdeki Hukuk İşleri Başkanlığı'na devredilecek. Polisin, siyasi parti ve sendikaların açık alanda yapacağı mitinglerde, güvenlik önlemi alma dışında herhangi bir görevi bulunmayacak.


PASAPORT İÇİN EMNİYETE GİDİLMEYECEK
Vatandaşlar, pasaport almak için polise başvurmayacak. Pasaportlar, İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nce verilecek. Mevcut durumda, pasaport alacak kişi emniyete başvuruyor. Polis, kendi kayıtlarını inceleyerek pasaport başvurusu yapan kişinin herhangi bir kısıtlaması olup olmadığına bakıyor. Detaylı bir incelemenin ardından başvuru yapan kişinin engeli yoksa pasaport veriliyor.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...