Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mark Twain Ödülü Carol Burnett'in oldu

/ Kaynak: AA
Mark Twain Ödülü Carol Burnett'in oldu

KÜLTÜR - SANAT Haberleri  / AA

Mark Twain Amerikan Mizah Ödülü, ülkenin ilk kadın şovmeni 80 yaşındaki Carol Burnett'e verildi.

ABD'de en önemli mizah ödülü olarak kabul edilen Mark Twain Amerikan Mizah Ödülü'ne, ülkenin ilk kadın şovmeni Carol Burnett layık görüldü.ABD'de 1960'larda başlattığı kendi adını taşıyan şovunu 11 yıl boyunca sürdüren ve haftada ortalama 30 milyon kadar izleyiciyi ekran başına çekmeyi başaran 80 yaşındaki ünlü komedyen Burnett'e ödülü, ABD'nin başkenti Washington'daki Kennedy Center for the Performing Arts salonunda düzenlenen törenle verildi.Burnett'e ödülü, Julie Andrews, Tony Bennet, Tina Fey ve Amy Poehler gibi film, müzik ve komedi dünyasının ünlülerinin de aralarında bulunduğu pek çok şöhretin katıldığı törenle takdim edildi. Fey'in, ABD hükümetinin kepenk kapatması, ABD Başkanı Barack Obama'nın sağlık reformundan duyulan korkular ve Amerikalı siyasetçilere ilişkin esprilerinin ardından ödülünü almak için sahneye gelen Burnett, "Bu çok teşvik edici. Uzun süredir gelme aşamasındaydı ama gecikmesinin sebebini anlıyorum çünkü özellikle burada, Washington'da, benden daha komik çok sayıda insan var. Ümit ederim ki yakında elenecekler ve Mark Twain ödülü yine de bana kalacak" dedi.Kendisiyle yapılan bir söyleşide, California Los Angeles Üniversitesi'ne gazeteci olma planları yaparak kaydolduktan sonra aktörlük kursuna girerek sahneye adım attığını belirten Burnett, ilk rolünde Texaslı çiftçi bir kadını canlandırdığını anlattı. New York'ta, kadınların komedi alanında yer almadığı sıralarda gösteri dünyasına atılmasının ardından, "The Ed Sullivan Show" adlı televizyon programının yetenek avcıları tarafından keşfedilerek programa davet edilen Burnett, eski ABD Dışişleri Bakanı John Foster Dulles tiplemesiyle bir anda dikkatleri çekti. Bundan sonra "Once Upon a Mattres" adlı Broadway müzikalinde rol almayı başaran Burnett, sabah saatlerinde televizyonlarda yayımlanan "The Garry Moor Show" programlarında gözükmeye başladı.
Önceleri kendi adını taşıyan bir şov programı yapmayı düşünmediğini anlatan Burnett, ancak CBS kanalı ile durum komedilerinde yer almak ve yılda en az bir özel TV programı yapmak üzere 10 yıllık sözleşme imzalamasının ardından bu konuda planlar yapmaya başladı. Burnett, sözleşmeyi imzaladıktan 5 yıl sonra, sözleşmedeki bir maddeye dayanarak kendi şov programlarını yapmaya başladı.
Kendisiyle yapılan söyleşide, kendi şov programlarını yapmaya karar verdiğinde program yetkililerinden birinin "Biliyorsun ki bu bir erkek oyunudur" dediğini hatırlayan Burnett, o zamanlarda yetkilinin ne demek istediğini anladığını ve hiç kızmadığını, sadece bu işi bildiğini ve yapmak istediğini kendisine söylediğini belirtti.
Burnett'in 1967'de başlayan 1978'e kadar süren, Lucille Ball, Jimmy Stewart, Ronald Reagan ve Betty White gibi ünlü konukları ağırladığı şovu ABD'de çok sayıda ödül kazandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...