Asya borsaları, Hindistan hariç yükseldi

/ Kaynak: AA
Asya borsaları, Hindistan hariç yükseldi

Ekonomi Haberleri  / AA

Asya borsalarında, ABD Merkez Bankası'nın tahvil alım programında azaltıma gideceğine yönelik beklentilerin etkisiyle, alış ağırlıklı bir seyir izlendi.

Asya borsalarında, dün Çin Devlet Konseyi'nden ekonomiye ilişkin gelen açıklamalar ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alım programında azaltıma gideceğine yönelik beklentilerin etkisiyle, alış ağırlıklı bir seyir izlendi. Hindistan ise negatif ayrıştı. Dün Çin Devlet Konseyi tarafından yapılan açıklamada, Çin ekonomisinin yılın üçüncü çeyreğinde yüzde 7,8'lik büyüme ile toparlanma kaydettiği, ancak hala aşağı yönlü risklerin bulunduğu belirtildi. Ekonomik reformların artarak devam edileceğine işaret edilen açıklamada, ekonomide dönüşüm yaşanacağı ve bu yılki yüzde 7,5 oranındaki büyüme hedefinin tutturulmasının beklendiği aktarıldı. Dünkü açıklamaların ardından, Çin'de Şangay bileşik endeksi yüzde 1,6 oranında hızlı yükselerek 2.229,24 puandan sonlandı. Japonya'da Nikkei endeksi, yendeki zayıflamanın etkisiyle yüzde 0,9 değer kazanarak günü 14.693,57 puandan tamamladı. Dolar/yen paritesi ise 0,3 yükselerek 98,061 seviyesinden işlem görüyor. Güney Kore'de Kospi endeksi yüzde 0,03 sınırlı artışla 2.053,01 puandan kapandı. Hong Kong'da Hang Seng endeksi yüzde yüzde 0,4 yükselişle 23.435,92 puanda seyrediyor. Hindistan'da Sensex endeksi, gün içinde açılışa göre yüzde 0,3 yükselmesine rağmen, gelen satışların etkisiyle şu dakikalarda yüzde 0,4 düşüşle 20.807,72 puanda dalgalanıyor. Bu arada, Japonya'da bugün açıklanan dış ticaret verilerine göre, ihracat eylül ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 11,5 oranında, ithalat da yüzde 16,5 oranında yükseldi. Japonya'nın eylül ayı dış ticaret açığı ise ağustostaki 960,3 milyar yen seviyesinin altında gelerek 932,1 milyar yen oldu. Ayrıca, Bank of Japan (BoJ) resmi internet sitesinde yayımlanan Ekim ayı Bölgesel Ekonomi Raporu'na göre, 9 bölgenin tümü ekonomik değerlendirmelerini önceki rapora göre pozitif yönde yükseltti. BoJ raporunda, istihdam ve gelir durumunda gözlenen bazı gelişmelerle, ekonominin ılımlı bir şekilde toparlandığı belirtildi.
Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...