Alper Sunaçoğlu'ndan yeni bir rekor

Alper Sunaçoğlu'ndan yeni bir rekor

SPOR Haberleri

Alper Sunaçoğlu, Mersin'den Hatay Arsus'a kadar yüzerek suda en çok kalma ve en uzun yüzme rekorunu kırdı.

125 saatte 280 kilometre yüzen rekortmen yüzücü, rekor tescili için Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine başvuru yaptı.
12 Ekim Cumartesi günü Mersin'in merkez Mezitli ilçesine bağlı Viranşehir sahilinden rekor denemesi için yola çıkan Alper Sunaçoğlu, Hatay Arsus kıyısına kadar yüzdü. 125 saatte 280 kilometrelik yol kat eden Sunaçoğlu, en çok suda kalma ve en uzun yüzme rekorunu kırdı. Yanında sadece sinyal yayan bir bileklik ile rotasını, yüzdüğü mesafeyi ve koordinatlarını gösteren çok amaçlı bir kol saati, bir fener ve 5 gün yetecek kadar kumanya ve ilaç bulunduran rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, rekor tescili için Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine başvuru yaptı. Mersin Atatürk Parkı içinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Alper Sunaçoğlu, bu rekor denemesini spor dışında siyasi olarak da bir mesaj vermek için yaptığını belirterek, "Benim asıl amacım dünyadaki özellikle Suriye'deki iç savaşta ve dünyanın neresi olursa olsun yapılan savaşlarda, ölen yaşlı insanlar var. Ölen masum çocuklar var. Onlara farkındalık oluşturmak ve savaşan insanları bu konuda duyarlı olmaya davet etmek için ben bu rekor denemesini gerçekleştirdim. Biz rekor denemesinin tescili için Guinness Rekorlar Kitabı yetkililerine başvurumuzu yaptık ve bugün sabahtan itibaren de dünyanın bütün yüzme otoriteleri ve bir takım kuruluş rekorumuzu tanıdı ve kendi resmi web sitelerinde ilan ederek, Türk sporcularını tebrik ettiler ve yayınlamaya başladılar. Guinness Rekorlar Kitabı'na da başvurumuzu, 'Türk yüzücü savaşlarda ölen yaşlı ve çocuklar için 125 saatte 280 kilometre yüzdü' şeklinde yaptık. Kendilerine elimizdeki doneleri sunduk. Ya ikna olup rekorumu tescil edecekler ya da yüz, bir kere daha birde biz görelim diyeceklerdir. Ben aynı mesafeyi aynı sürede daha uzun yüzebileceğimi gördüm. Aynı mesafeyi bir kez daha yüzeriz. O rekoru da yüce Türk milleti adına tescil ettiririz. Ben Müslüman Türk sporcusuyum. Tüm etkinliklerimi ülkem adıma, milletim adına yapıyorum. Bunla da gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.
"BU REKOR DENEMESİ ÖNCESİ KENDİMDEN ŞÜPHELİYDİM"
Rekor denemesi için İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) dışında pek bir desteği arkasına alamadığını belirten Sunaçoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Biraz spor birazda siyaset olduğu için destek bulmak konusunda sıkıntı yaşıyorum. Ama yılmak yok yüzmeye devam. Ne bu etkinliğimde, ne bundan önceki etkinliklerimde ne de bundan sonra ki etkinliklerime hiçbir zaman yapamayacağım diye girmedim. İlk yaptığım, konsantre olmak. Tabi yoruldum, direncimin düştüğü anlar oldu. Özellikle 3. gün kurban kanı sahillere aktığı için sahillere akın eden balık sürüleri bizi biraz tedirgin etti. Ama dua ile salavat ile atlattık. Bende bu rekor denemesi öncesi kendimden şüpheliydim. Acaba yüzebilir miyim diye bir takım endişelerim vardı. Ama ben iyi konsantre olursam bu mesafelerin de üzerinde yüzebileceğimi artık biliyorum. Yeni rekor denemelerim olacak. Şu anda en büyük sıkıntım desteğim yok, sponsorum yok. İHH dışında sponsor bulur desteğimi yükselttiğim an tabi ki bunla orantılı rekorlarımın mesafeleri büyüyecek. Önümüzdeki günlerde Türkiye'den Yunanistan'a kadar yüzme planlarımız var."
"HERKES AKLIN FİKRİN NEREDE SENİN DİYE SORUYOR"
Rekor denemeleriyle ilgili çevresinden olumsuz tepkiler aldığını kaydeden Sunaçoğlu, "Herkes aklın fikrin nerede senin. Niye böylesin sen. Niye normal insanlar gibi 500 metre yüzüp çıkmıyorsun diyen çok oluyor. Ama yüzme bir tutkudur. Bir başkası olsa bir kez daha Guinness Rekorlar Kitabı için suya girmem diyebilir ama ben seve seve bir kez daha girim, bir kez daha yüzüyüm diyorum. Yani bunu severek yapıyorum. Bunu zorla kimseye yaptıramazsınız. Sevdiğim bir işi yapıyorum. Başarı da ondan geliyor diye düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...