Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Dev dalgalar Karadeniz'i yerle bir etti

/ Kaynak: İHA
Dev dalgalar Karadeniz'i yerle bir etti

YAŞAM Haberleri  / İHA

Karadeniz Bölgesi'nde hafta sonu etkili olan rüzgar ve fırtınanın oluşturduğu dev dalgalar balıkçı barınağını yıktı.

Giresun'un Tirebolu ilçesine bağlı Demircili Mahallesinde dev dalgalar burada bulunan Balıkçı Barınağı'nın koruyucu mendireğin bir bölümü yıkılarak balıkçıların malzemeleri denize karıştı. Dalgaların boyunun yaklaşık 8 metreyi bulduğunu ifade eden balıkçılar,2007 yılında yapılan balıkçı barınağının bu güne kadar ilk defa böyle dalga olduğunu belirterek, maddi zararlarının çok büyük olduğunu söylediler. Karadeniz'in çıldırdığını ifade eden balıkçı Ramazan Şahin, "Karadeniz bu akşam tamamıyla çıldırdı. Sabahleyin devam eden havanın etkisi akşama doğru gücünü daha da artırdı. Akşam saat 16.00'da başlayan rüzgar şiddetini saat 19,00'a kadar devam etti. Enerjisini tamamen balıkçı barınağına aktardı ve limanda hasarlar meydana geldi" dedi.Böyle bir afetin her zaman olmadığını belirten balıkçı Adem Kemal, "Böyle bir afet her zaman olmaz. Tabii ki önceden bir tedbir alınmaz. Her ne kadar tedbir alınsa da liman içinde ağlarda ve bazı malzemelerde hasarlar var. Gereken incelemeler yapılıp, balıkçıların zararları karşılanmalıdır" diye konuştu.
"SON YILLARDA YAŞANAN EN BÜYÜK DENİZ FELAKETİ"
Giresun'un Tirebolu ilçesi sahilinde dev dalgalar beraberinde getirdikleri taşları karayoluna savururken, trafik akışı kontrollü olarak sağlandığı karayolunda akşam saatlerinde tamamen açıldı.
Tirebolu Belediye Başkanı Burhan Takır, yaşanan durumun son yıllarda meydana gelen en büyük deniz felaketi olduğunu belirterek "Yaşadığımız olay bir deniz felaketidir. Son yıllarda yaşadığımız en büyük deniz felaketi olduğunu söyleyebilirim. Dalgaların savuşturduğu taşların temizleme çalışmasına başladık. Zararımızın 300 bin lira civarında olduğunu tahmin ediyoruz. İnşallah bir daha böyle büyük deniz felaketi yaşamayız" dedi.
Tirebolu İlçe Kaymakamı Ömer Lütfi Yaran da dev dalgalar nedeniyle ilçe merkezinden geçen sahil yolunun oluşan deniz tahribatı sonucu 2 saat ulaşıma kapandığı, belediyenin yaptığı çalışma sonucu yolun tekrar trafiğe açıldığını ve tahribatla ilgili yapılması gerekenlerin yapılacağını bildirdi.

YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...