Hamilelik döneminde stres, çocukta depresyona sebep oluyor

/ Kaynak: CHA
Hamilelik döneminde stres, çocukta depresyona sebep oluyor

SAĞLIK Haberleri  / CHA

Anne adaylarının hamilelik döneminde içine girdikleri stres, çocuğun ileriki hayatı için farklı olumsuz etkiler bırakabiliyor.

Bilimadamı Matthias Schwab, hamilelik döneminde anne adayının yaşadığı stresin çocuğun ileriki hayatında depresyona neden olabileceği sonucuna vardı.Schwab incelemesinde, depresyona yol açan önemli nedenlerden birinin çocuğun anne karnında uyuduğu esnada meydana geldiğini ortaya koydu.Anne adayındaki aşırı gerilim sebebiyle çocuğun ömür boyu strese duyarlı olacağına dikkat çeken Matthias Schwab, "Bebeğin kanında yüksek oranda stres hormonları bulunuyorsa, vücut bu oranların normal olduğunu düşünüyor." diye konuştu.Schwab, annedeki stres hormonlarının büyük bir kısmının plasenta tarafından engellendiğini belirtirken, yüzde 10'luk kısmının yine de bebeğe ulaştığını kaydetti.
STRES KORKAKLIĞA YOL AÇIYOR
Hamilelikte stres, çocuğu çok yönlü olumsuz etkileyebiliyor. Konstanz Üniversitesi psikologları ve biyologlarının yaptığı bir araştırma, çocuklarda davranış bozuklukların da meydana geldiğini ortaya koydu.
Hamilelik döneminde bedensel şiddet gören kadınların çocuklarının ileriki hayatlarında diğer çocuklara göre daha korkak oldukları ortaya çıktı.

SAĞLIK
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...