Harem kalkıyor yerine 'cep otogar' geliyor

/ Kaynak: İHA
Harem kalkıyor yerine 'cep otogar' geliyor

GÜNDEM Haberleri  / İHA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Otogarı'nın otobüs yoğunluğunu kaldırmadığını için cep otogarları yapacaklarını belirtti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Otogarı'nın otobüs yoğunluğunu kaldırmadığını ve bu soruna çözüm bulabilmek için cep otogarları yapacaklarını belirterek, "Bununla ilgili Harem otogarının da kaldırılması gündemde. Anadolu yakası ve Avrupa yakasında çalışmalarımız var" dedi.İBB Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Maratonu tanıtım toplantısı sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı.Bayram dönüşlerinde İstanbul Otogar'ında yaşanan otobüs yoğunluğunu değerlendiren Topbaş, "İstanbul otogarına baktığınız zaman yapıldığı tarihi düşünmek lazım. İstanbul'un nüfusu 6 milyonlardayken yapılan bir otogar. Bugün İstanbul 15 milyondan bahsediyorsak bu otogar yeterli değil. Bizimi ulaşım master planlarında öngördüğümüz cep otogarları başta olmak üzere yeni alanlar tespitlerimiz var. Bununla ilgili Harem otogarının da kaldırılması gündemde. Anadolu yakası ve Avrupa yakasında çalışmalarımız var. Otogarın şu anki işletmesi belediyemizde değil. Mülkiyeti belediyemize ait olmasına rağmen işletme ihaleyle verildiği için orada bir katkımız olması sözkonusu değil ama sıkıntılar, bayram dönüşü nedeniyle bir yoğunluk yaşandı bu bir gerçek" dedi. Kadir Topbaş, "29 Ekim'de açılacak Marmaray köprülerdeki trafiği rahatlatır mı" sorusuna şöyle yanıt verdi;
"Bir taraftan en batıdan en batıya bir ulaşım aksı oluşurken, diğer taraftan kent içi ulaşımda 150 bin yolcu kapasitesi münasebetiyle köprülerdeki sıkıntıyı bir nebze rahatlatacağına inanmaktayım. 29 Ekim Cumhuriyetimizin kuruluş yıldönümü münasebetiyle cumhuriyete en büyük armağan olarak düşünüyorum. Şu anda banliyo hatları üzerinde yoğun bir çalışma var. Hızlı trene göre yapılan bu hazırlık sebebiyle banliyo hattının tamamı kullanılmayacak. Marmaray şu anda sadece Ayrılıkçeşme'den Yenikapı'ya ya da Kazlıçeşme'ye kadar gelebilecek. Oradan itibaren yolcuların ulaşımı ile ilgili yeni ulaşım sistemi oluşturmaya çalışıyoruz. İstanbulluların keyifle kullanacağı önemli bir hareketlilik getirecek proje bu"
Dünyanın bir çok kentinin ulaşım problemlerini çözmeye çalıştığını söyleyen Topbaş, "İstanbul'da yatırımlarımızın büyük bir bölümünü ulaşıma ayırdık. Metrolarla ilgili açıkçası kesenin ağzını açtık. Metro deyince akan sular duruyor ve bütün yatırımlarımız buraya yönelttik. Metroyu devreye girmesi için seferberlik diyebileceğimiz çalışmalarımız var. İnşallah hayırlı olur diyorum" ifadelerini kullandı. Topbaş, cep otogarları ile ilgili ısrarlı sorular üzerine şunları söyledi: "Otogarı tek noktaya toplamak yerine parçalara ayırmak gerekli. Çünkü tek noktaya topladığınız zaman yüzlerle binlerle ifade edebileceğiniz günlük otobüs hareketi o bölgede ciddi yoğunluğa neden olmakta biz bunu cep otogarı tarzında ulaşım master planlarımızda çıkan projeler var. Yerlerinin tahsisleri ile ilgili çalışmalar var. Küçük arazilerde olmuyor. Büyük araziler olması lazım".
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...