Nusaybin'de caneze gerginliği

/ Kaynak: DHA
Nusaybin'de caneze gerginliği

YAŞAM Haberleri  / DHA

Suriye'den Nusaybin'e getirilen cenazede 'otopsi' yüzünden olaylar çıktı.

Suriye'de PKK'nın bu ülkedeki kolu YPG saflarına katıldığı belirtilen Şırnak'ın Cizre İlçesi nüfusuna kayıtlı Ömer Karana, kendisini ziyarete giden kardeşi Mehmet Karana ile birlikte Suriye'nin Tirbespiye kentinde El Nusra'nın düzenlediği intihar saldırısında öldü. Kardeşlerden Ömer Karana Suriye'de defnedilirken, Mehmet Karana'nın cenazesi Mardin'in Nusaybin İlçesi Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye getirildi. Cenazeyi almaya gelen ailesi ve BDP'lilerle, cenazeyi otopsi için Mardin'e götürmek isteyen polis arasında arbede yaşandı. Kısa süren arbedenin ardından polis, cenazenin bulunduğu ambulansı sıkı güvenlik önlemleri altında Mardin Adli Tıp Kurumu'na gitmesi için yola çıkardı.Suriye'nin Tirbespiye kentinde El Nusra güçlerinin önceki gün düzenlediği intihar saldırısında, Şırnak'ın Cizre İlçesi nüfusuna kayıtlı Ömer Karana ile kardeşi Mehmet Karana yaşamını yitirdi. Ömer Karana'nın cenazesi Suriye'de defnedilirken, Mehmet Karana'nın cenazesi, memleketi Cizre'de toprağa verilmek üzere bugün Suriye'nin Kamışlı kentinden Mardin'in Nusaybin İlçesi'ne getirildi.
OTOPSİYE GÖNDERMEK İSTEMEDİLER
Sınır kapısından geçirilmesinden sonra otopsi yapılmak üzere cenezeyi alan güvenlik güçleri ile cenazeyi teslim almak isteyen aralarında Nusaybin Belediye Başkanı BDP'li Ayşe Gökkan, BDP Mardin İl Başkanı Reşat Kaymaz ile Karana ailesi fertlerinin de bulunduğu grup tartıştı. Karana'nın cenazesinin bulunduğu ambulansı Mardin Adli Tıp Kurumu'na götürmek isteyen polise, cenazeyi Cizre'ye götürmek isteyen grup engel olmaya çalıştı. Grubu dağıtmak isteyen güvenlik güçleri, tazyikli su ve gaz bombaları kullandı. Grupta bulunanlar da polis ve zırhlı araçlarına taşla saldırdı. Kısa süren çatışma sonrasında polis, cenazenin bulunduğu ambulansı sıkı güvenlik önlemleri altında Mardin Adli Tıp Kurumu'na gitmesi için yola çıkardı. nbsp;
YAŞAM
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...