Trabzonspor'da forvet sıkıntısı

/ Kaynak: İHA
Trabzonspor'da forvet sıkıntısı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Avrupa'daki başarısının aksine Süper Lig'de istikrarsız bir grafik çizen Trabzonspor, kalesindeki başarıyı forvet hattında gösteremiyor.

Sezona golcü sıkıntısıyla başlayan bordo-mavililer, geride kalan 8 haftada kalesinde 6 gol görürken, rakip filelere de sadece 6 gol atabildi. nbsp;Sezon öncesi forvet hattına mutlak takviye yapılması gerektiği görüşlerine rağmen bu konudaki girişimlerini neticelendiremeyen Trabzonspor'da, etkili bir golcünün eksikliği iyiden iyiye hissedilmeye başlandı. Geçtiğimiz sezondan kadrosunda Henrique ve Emre Güral ile geçtiğimiz sezon kadro dışı bırakılan ancak satışı mümkün olmayınca bu sezon affedilen Mark Janko yer alan bordo-mavililer, sezon başında da ne yapacağı muamma olan Türk futbolunun problemli çocuğu Batuhan Karadeniz transferi ile de forvette alternatif oluşturmaya çalıştı.

Janko'dan henüz hazır olmadığı içinde yararlanılamazken, bir türlü form tutmayan Batuhan ise disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakıldı. Yeterli görülmeyen genç golcü Emre'nin de forma şansı bulamadığı Trabzonspor'da umutlar tek ve en hazır golcü olarak görünen Henrique'ye bağlandı. Avrupa maçlarında fırtına gibi esen Henrique, lig maçlarında ise beklenen performansının uzağında kaldı. Bordo-mavili takımın teknik kurmaylarının forvet arkasında gol silahı olarak gördüğü Malouda ve Adrian'ın da etkisiz kaldığı maçlarda forvet sıkıntısı iyice belirginleşti.
Trabzonspor'un kadrosundaki golcü eksikliği bu sezon attığı gollere de bariz şekilde yansıdı. Bordo-mavililer, ligin geride kalan 8 haftasında rakip filelere sadece 6 gol atabildi. Golcü sıkıntısını dünkü Sivas maçında da yaşayan Karadeniz fırtınası, Henrique ve Malouda ile yakaladığı bariz fırsatlardan da yararlanamayınca sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. nbsp;
Sezon başından beri forvet hattında yaşadıkları sıkıntının bazı maçlarda olduğu gibi Sivasspor maçında da bariz şekilde kendini gösterdiğine belirten teknik direktör Mustafa Reşit Akçay, "Bamba'yı oynattığımız için 6 yabancı sınırlamasından dolayı Janko'yu değerlendiremedik. Onun yerine forvet için Emre'yi kadroya aldık. Şartların da getirdiği bu sonuçtan dolayı santraforla ilgili eksikliğiniz bugünkü gibi bazı maçlarda belirgin hale gelebiliyor. Sonuçta biz bir takımız, kalecisinden hücum oyuncusuna kadar herkes elinden geleni yapıyor." dedi.
ONUR KALESİNİ GOLE KAPADI nbsp;
Rakip fileleri havalandırmada sıkıntı çeken Trabzonspor, kalesinde ise rakiplerine geçit vermiyor. Bordo-mavililer, ligdeki 8 maçında kalesinde sadece 6 gol gördü. Bu başarıda özellikle son maçlarda gösterdiği performansla en büyük pay kuşkusuz kaleci Onur Recep Kıvrak'a ait. Hocasının da övgüler düzdüğü genç kaleci, son 5 lig maçında kalesini gol kapattı. Onur, dün akşam oynanan Sivasspor maçında da birbirinden önemli kurtarışlara imza atarak olası bir mağlubiyeti önledi.
GÖZLER LEGİA VARŞOVA MAÇINDA nbsp;
Süper Lig'deki Sivasspor beraberliği ile morali bozulan Trabzonspor'da gözler, UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü oynanacak Legia Varşova maçına çevrildi. Bugünü izinle geçiren bordo-mavililer, yarından itibaren Varşova maçının hazırlıklarına başlayacak.
Bu arada, Trabzonspor'un Polonya'nın Legia Varşova takımı ile oynayacağı grup maçının hakemleri de açıklandı. 24 Ekim Perşembe günü Hüseyin Avni Aker Stadı'nda saat 20.00'de başlayacak karşılaşmayı Rusya Futbol Federasyonu'ndan Vladislav Bezborodov yönetecek. Bezborodov'un yardımcılıklarını Nikolai Golubev ve Viacheslav Semenov yapacak. Maksim Gavrilin'in dördüncü hakem olarak görev alacağı müsabakanın ilave yardımcı hakemleri ise Aleksei Eskov ve Sergey Ivanov olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...