İbrahimi Suriye için Irak'tan destek istedi

/ Kaynak: AA
İbrahimi Suriye için Irak'tan destek istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Irak'tan, Suriye krizine siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalara destek vermesini istedi.

BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Irak'tan, Suriye krizine siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalara destek vermesini istedi. nbsp;Birleşmiş Milletler (BM) ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi El-Ahdar el-İbrahimi, Irak'tan, Suriye krizine siyasi çözüm bulunmasına yönelik çabalara destek talebinde bulundu. nbsp;Irak Başbakanlığından yapılan açıklamaya göre Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları çerçevesinde temaslarına devam eden İbrahimi, başkent Bağdat'ta Irak Başbakanı Nuri el-Maliki ile biraraya geldi. İbrahimi, Suriye'deki krizin siyasi ve barışçıl yollarla aşılması için destek talebinde bulunurken, Maliki'den, uzlaşma için taraflara "taviz" çağrısı yapmasını istedi. nbsp;Açıklamada Maliki'nin "barıçıl ve siyasi çözüme destek" teklifini kabul ettiği vurgulanarak şu sözlerine yer verildi: nbsp;"Kardeş Suriye halkının yaşadığı sıkıntıların daha fazla artması engellenmeli. Askeri müdahale seçeneğinin tercih edilmesi, ülkeyi çıkmaz bir yola sokacaktı. Artık, krizin siyasi yollarla çözümünün daha olumlu sonuçlar doğuracağına kanaat getirildi." nbsp;BM ve Arap Birliği Suriye Özel Temsilcisi İbrahimi, Cenevre-2 Konferansı hazırlıkları çerçevesinde başladığı Ortadoğu kapsamında Mısır'da, Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi ve Mısır Dışişleri Bakanı Nebil Fehmi ile biraraya gelmişti.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...