BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > AĞZIMIZIN TADI

AĞZIMIZIN TADI


Ekler pasta MALZEME: 2 bardak su, 125 gr. katıyağ, 4 yumurta, 6 çorba kaşığı un. Krema için: 2 yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1/2 su bardağı tozşeker, yarım kilo süt, 1 çorba kaşığı katıyağ, 1 paket vanilya. Sos için: 1 paket çikolata, 2 çorba kaşığı su, 40 gr. katıyağ.



Ekler pasta MALZEME: 2 bardak su, 125 gr. katıyağ, 4 yumurta, 6 çorba kaşığı un. Krema için: 2 yumurta, 2 çorba kaşığı un, 1/2 su bardağı tozşeker, yarım kilo süt, 1 çorba kaşığı katıyağ, 1 paket vanilya. Sos için: 1 paket çikolata, 2 çorba kaşığı su, 40 gr. katıyağ. HAZIRLANIŞI: Bir tencerede suyu kaynatıp yağı ilave ederek eritin. Ateşten alıp unu yavaş yavaş ilave ederek karıştırın. Biraz pişirdikten sonra ateşi kapatın. Yumurtaları tek tek ilave ederek karıştırın. Hamuru tepsiye sıkma torbası ile sıkın veya kaşıkla tek tek beze halinde dökün. 200 derecedeki fırında kabarıp pembeleşinceye kadar pişirin. Pişme süresi ve soğuma müddeti boyunca fırının kapağını açmayın. Aksi halde ekler hamurunuz çöker. Krema için; yumurta, un, şeker ve sütü karıştırarak muhallebi gibi pişirin. Yağ ve vanilyayı ilave ederek iyice çırpın. Soğuyan topları bir kenarından keserek bu kremayı içine sürün. Sos için; bir kaba su koyun. Diğer bir kaba sos malzemelerini koyun. Çikolatalı kabı suyun içine oturtun. Benmari usulü çikolataları eritin. Topların üzerine döküp servis yapın. Afiyet olsun...
 
 
  • Piyasalar

    Fark %
  • 109330
    % -0.31
  • 3.867
    % -0.62
  • 4.5554
    % -0.6
  • 5.158
    % -1.19
  • 156.209
    % -0.25
 
 
 
 
 
KAPAT