Kahve bağımlılık yapar, strese sokar iddiası

Kahve bağımlılık yapar, strese sokar iddiası

SAĞLIK Haberleri

Alman bilim adamlarının yaptığı araştırmalar kahve ve sağlık tartışmalarını alevlendirdi.

Deutsche Welle'nin haberine göre Köln Üniversite Hastanesi'nde patolog ve toksikolog olarak görev yapan Kuno Güttler kahvedeki kafeinin sinir sistemini uyardığını ve dolaşımı canlandırdığını ortaya çıkardı. Güttler bu sayede beyindeki kan dolaşımının güçlendiğini, daha fazla oksijen sağlandığını bu nedenle kişinin kendini daha dinç hissettiğini ve bunun da kişinin daha iyi düşünmesini sağlayabileceğini ifade ediyor. Güttler kahvenin beyin damarlarını daraltıcı etkisi nedeniyle hafif migren ağrılarını da dindirebileceğini belirtiyor.

Bırakınca baş ağrısı geri dönüyor

Ancak yine aynı nedenle kahve tüketimine son verildiğinde baş ağrılarının bir bağımlılık efekti olarak geri dönmesi durumu söz konusu. Bu nedenle birçok bilim insanı kahve tüketiminin olumsuz etkilerine karşı uyarıyor.
Birçok araştırmacı ve doktor, böbreküstü bezlerinin adrenalin üretimini uyardığı için, düzenli kahve tüketiminin vücudu sürekli stres altında tuttuğu görüşünde.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...