Kanada'da kayagazı protestoları devam ediyor

/ Kaynak: AA
Kanada'da kayagazı protestoları devam ediyor

DÜNYA Haberleri  / AA

Kanada'daki yerlilerin, yaşadıkları bölgede petrol ile kayagazı arama ve çıkarma çalışmalarını protesto eylemleri devam ediyor.

Protestolar sırasında polisle karşı karşıya gelen Elsipogtog Mi'kmaq yerlileri, birçok resmi ve sivil aracı ateşe verdi. Göstericiler, eylemleri izleyen basın kuruluşlarının araçlarını da taşladı. Polisin son 10 günde 40 protestocuyu gözaltına aldığı açıklandı. New Brunswick Yerli Topluluğu Şefi Aaron Sock, eylemlerinin devam edeceğini belirterek, "Olayların bu noktaya gelmesi RCMP ekiplerinin korkunç güç kullanımı yüzünden oldu" dedi. Bölgeye çok sayıda RCMP, eyalet ve yerel polis gücü sevk edilirken, güvenlik güçleri barikatı yıkmak isteyen protestoculara karşı biber gazı kullandı. Kanada Kraliyet Atlı Polisi RCMP yetkilileri, protestocuların kapattığı 134 numaralı otoyolun halen trafiğe açılamadığını bildirdi. Elsipogtog Mi'kmaq First Nation yerli bölgesi sınırları içinde gerçekleştirilmesi planlanan enerji projesiyle, kayagazı ve petrol üretimi hedefleniyor. Bölge yerlileri ise topraklarının ellerinden alınacağı ve toplum sağlığının olumsuz etkileneceği gerekçesiyle projeyi engellemeye çalışıyor.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...