Erken terhis yılbaşında

Erken terhis yılbaşında

GÜNDEM Haberleri

Genelkurmay, 1 Mart 2014'ü teklif etti. Hükümet, tarihi 2 ay öne çekip 1 Ocak'ta terhis kararı aldı

Bayram sonrası için müjdeli haber bekleyen 70 bin civarındaki Mehmetçik, şafağı rötarlı görecek. Genelkurmay Başkanlığı'nın, uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirilmesine yönelik uygulamanın başlangıç tarihinin 1 Mart 2014 olması için Milli Savunma Bakanlığı'na verdiği teklifte, hükümet revizyona gitti. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrasında yaptığı açıklamada, toplantıda askerliğin kısaltılmasının da görüşüldüğünü bildirdi. Konuyla ilgili kararnamenin imzalandığını dile getiren Arınç, "Muvazzaf askerlik süresinin 1 Ocak 2014 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, silah altındaki yükümlüleri de kapsayacak şekilde, erbaş ve erler için 15 aydan 12 aya indirilmesi kararlaştırılmıştır. Yedeksubaylar için 12 aylık süre, kısa süreli askerlik yapanlar için 6 aylık süre uygulamasına ise devam edilecektir " dedi. nbsp;Arınç, Genelkurmay ile 1 Ocak tarihini görüşüp görüşmedikleri sorusuna şu cevabı verdi: "Aramızda hiçbir diyalog yaşanmadı. Türkiye artık yeni bir Türkiye. Eskiden asker ne derse doğru kabul edilir ve o yapılırdı. Bugün ise ihtiyaçlarını sorarız ama son kararı biz veririz."
Toplantıda demokratikleşme paketini de ele aldıklarını ifade eden Arınç, "Yasal düzenleme gerektiren bütün konuların Meclis'e sevki için imzalar atılmaya başlandı" ifadelerini kullandı. Arınç, Suriye'de akan kanın durdurulmasına yönelik düzenlenecek Cenevre-2 Konferansı için ise "Türkiye böyle bir toplantının gecikmiş de olsa yapılmasından yanadır" diye konuştu. nbsp;Oğuzhan Şahin/ ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...