Suriyeli sığınmacılara vatandaş muamelesi

Suriyeli sığınmacılara vatandaş muamelesi

GÜNDEM Haberleri

Atalay imzasıyla 81 il valiliğine gönderilen talimatnamede, ülkemizde bulunan Suriyelilerin sağlık hizmetlerinden tam olarak istifade etmeleri istendi.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı kanalıyla 81 il valiliğine, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüklerine, İçişleri, Sağlık, Aile ve Milli Eğitim Bakanlıklarına gönderildi. Genelgede şu öneriler öne çıktı:
gt; "Herhangi bir kamp tarafından kayıt altına alınmamış, konaklamasını kendi imkanları ile sağlayan hastalar ile sınırdan acil durumda giriş yapan hastaların ülke genelindeki herhangi bir sağlık merkezine müracaatı veya nakli halinde, sağlık merkezince kayıt işlemi yapılırken, eş zamanlı olarak o ilin valiliğince görevlendirilmiş il emniyet müdürlüğü personeli ve il emniyet müdürlüğünce belirlenmiş sabit bir telefon numarası üzerinden 7/24 esasına göre kayıt altına alınarak sağlık hizmeti sağlanmalı. Tedavi giderleri sağlık kuruluşunun bulunduğu il valiliğine faturalandırılmalı.
gt; Geçici koruma altına alınan Suriyeli misafirlerin tedavi giderlerinin Sağlık Uygulama Tebliği (SUT) kapsamında fiyatlandırılarak faturalandırılması gerekiyor.
gt; Sınırdan yaralı olarak kendi imkanları ile veya Suriye ambulansı ile getirilen hastaların, refakatçilerinin ve nakil araçlarının emniyet mensuplarınca patlayıcı madde ve ateşli silahlar açısından arındırılmaları yapıldıktan sonra nakilleri sağlanmalı.
gt; nbsp;İlaç, protez diş, gözlük, işitme cihazı gibi malzemeler belirtilen usul ve esaslara göre temin edilmeli." nbsp;Oğuzhan Şahin ANKARA


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...