Yabancı hacker?aranıyor

Yabancı hacker?aranıyor

Ekonomi Haberleri

Öncelik yurt dışındaki Türklere verilecek. Türkiye'ye getirilecek bilişimciler gerektiğinde 'hacker'lık da yapacak

Yabancı hekim uygulamasından sonra şimdi de yabancı bilişimci dönemi başlıyor. Türkiye'de yeterli sayıda bilişimci bulamayan kamu, sektördeki hızlı gelişmeyi de düşünerek yurt dışına açılacak. Ulaştırma Bakanlığı yurt dışından getireceği bilişimcileri öncelikle Türk olanlar arasından seçecek. Yeterli personel bulunamaması durumunda ise açık yabancıyla kapatılacak. Bu kişiler devletin birimlerine özel kodlar yazacak, program yapacak ve projeler üretecek. Ayrıca program ve yazılımın yanı sıra gerektiğinde 'hacker'lık da yapacak. Bakanlık bilişimcileri şu alanlarda görevlendirecek:- Elektronik kimlik bilgisini haiz cihazlar ile numara taşınabilirliği sistemlerinin işletimine yönelik düzenlemeler yapmak.
- Mobil cihaz kayıt sistemi, merkezi referans veri tabanı, millî monitör sistemi dâhil Kurumun elektronik haberleşme ve bilişim altyapısını tasarlamak, kurmak, işletmek, teknolojik gelişmelere paralel olarak geliştirmek, güvenliğini, sürekliliğini ve çalışabilirliğini sağlamak.
-Kurumun bilişim donanımlarını tespit etmek ve tahsisini sağlamak.
-Kurum internet ve intranet altyapılarını oluşturmak.
-Kurumun bilgi güvenliği yönetim sistemim kurmak. nbsp;
- Bilgi sistemlerinin sürekliliğine ve felaket kurtarımına ilişkin çalışmalar yapmak.
- Kurum tarafından sunulan hizmetlerin e-devlet kapsamında verilmesine yönelik altyapı çalışmaları yapmak ve bu konudaki çalışmaları takip etmek. nbsp;
Cenk Esen - ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...