TBMM'de patlayıcı aradı

/ Kaynak: CHA
TBMM'de patlayıcı aradı

GÜNDEM Haberleri  / CHA

Geçtiğimiz ay TBMM Meclis Koruma Daire Başkanlığı'na tahsis edilen dedektör köpeği Max, grup toplantı salonları ve kulislerde patlayıcı madde aradı.

Meclis Koruma Daire Başkanlığı, köpekler tarafından her hafta rutin olarak yapılan patlayıcı madde aramasını basın mensuplarına açtı. Sabah saatlerinde eğitmeni ile birlikte Meclis'in ana binaya gelen patlayıcı madde arama köpeği Max, aramaya önce iktidar kulisinden başladı. Ardından partilerin grup toplantılarını yapacakları grup toplantı salonlarında patlayıcı madde ve bomba araması yaptı. Koku takibi ile arama yapan Max, eğtmeninin komutları doğrultusunda grup salonu içinde her yeri ayrıntılı bir şekilde aradı. Özellikle milletvekili ve izleyicilerin oturdukları sıraların alt kısımlarını, teknik cihazları, çöp kutularını, koltuk minderlerinin altlarını ve dolapları didik didik aradı. Max aramanın ardından TBMM içindeki Başkanlar Parkı içinde bulunan kulübesine götürüldü. Yetkililer, her salı günü grup toplantılarından önce grup salonları ve kulislerin köpekler tarafından aranma işleminin rutin bir uygulama olduğunu belirtti. Daha önce aramalar için Ankara Emniyet Müdürlüğü'nden istenen dedektör köpeklerden ikisi geçtiğimiz ay TBMM bünyesine katılmıştı. CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun TBMM Başkanı Cemil Çiçek'e sorusu üzerine TBMM Başkanvekili Sadık Yakut, Emniyet Genel Müdürlüğü'nce Meclis Koruma Daire Başkanlığı'na 2 adet patlayıcı madde arama köpeği tahsis edildiğini belirtmişti.

GÜNDEM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...