Bayram tatilinde yollara düştük

/ Kaynak: AA
Bayram tatilinde yollara düştük

YAŞAM Haberleri  / AA

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen yaklaşık 10 milyon kişi karayoluyla seyahati tercih etti.

Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olmasını fırsat bilen yaklaşık 10 milyon kişi karayoluyla seyahati tercih etti. Aynı dönemde 122 bin 839 kişi Yüksek Hızlı Tren (YHT) ile yolculuk yaparken, 119 bin 317 yolcu konvansiyonel trenle, 5 milyon kişi ise havayoluyla yolculuk yaptı. AA muhabirinin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, tatilde karayolunda toplu taşımayla seyahat eden yolcu sayısı 10 milyona yaklaştı. Aynı dönemde havayollarını 5 milyon kişi tercih ederken, Yüksek Hızlı Trenlerin (YHT) de bulunduğu demiryollarında seyahat edenlerin sayısı 250 bine yaklaştı.
Kurban Bayramı tatilinin olduğu dönemde (11-20 Ekim) YHT ile seyahat edenlerin oranı geçen yıl Kurban Bayramı tatili dönemine göre, yüzde 28 artışla 122 bin 839'a ulaştı. Bayram tatilinde uzun mesafeli vagon konseptli çalıştırılan trenleri tercih edenlerin sayısı ise geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 20 artışla 119 bin 317'ye yükseldi. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü verilerine göre, bayram tatilinde havalimanlarında 5 milyon yolcu ve 37 bin 225 uçağa hizmet verildi. Tatil süresince en çok yolcuyu ağırlayan Atatürk Havalimanında bu dönemde 1 milyon 454 bin yolcu ve 11 bin 644 uçağa hizmet sunuldu. Atatürk Havalimanında, 20 Ekim Pazar günü bin 239 uçak iniş kalkış yaptı, 147 bin 366 yolcuya da hizmet sunuldu.
YAŞAM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...