Milli güreşçi mindere veda ediyor

/ Kaynak: AA
Milli güreşçi mindere veda ediyor

SPOR Haberleri  / AA

Dünya şampiyonluğu milli güreşçi Selçuk Çebi, 2016 Rio Olimpiyatlarının ardından mindere veda etmeye hazırlanıyor.

Grekoromen Güreş Milli Takımının dünya şampiyonu sporcusu Selçuk Çebi, evinin kapılarını AA muhabirine açtı. Evinin bir odasını, kazandığı sayısız madalya, kemer, kupa ve plaketlerle dolduran Çebi, 2016 yılına kadar çıkacağı
şampiyona ve 2016'daki olimpiyatta ödüllerine ve kariyerine yenilerini eklemeyi hedefliyor. Birçok şampiyonadan başarıyla dönen Çebi, AA muhabirine, 2016 yılında mindere veda edip gençlerin önünü açmak istediğini söyledi. nbsp;Talihsiz bir sakatlık yaşanmaması durumunda 2016 yılında aktif sporculuk hayatını sonlandırmayı planladığını anlatan Çebi, şöyle konuştu: nbsp;"Bu zamana kadar çıktığımız birçok şampiyonadan başarıyla döndük. Bu başarılarımın içerisinde 2009 ve 2010 yıllarındaki dünya şampiyonlukları var ancak insanoğlu her zaman daha fazlasını ister. Bu, insanoğlunun yapısında olan bir şey. Bizim için hedefler de hiçbir zaman bitmiyor. Ben de önce dünya şampiyonluklarıma yenilerini eklemeyi istiyorum. Bunun için de çalışmalarımı sürdürüyorum. İlk hedefim iki dünya şampiyonluğuma yenisini ekleyerek üçüncü defa dünya şampiyonu olmak. Bu anlamda da bir tarih yazmak istiyorum. Önümüzde 2014 ve 2015 dünya şampiyonaları var. İnşallah bu yıllar içerisinde en az bir kez daha dünya şampiyonu olarak bir ilki yapmak istiyorum." Aktif spor hayatına başladığı günden bu yana sayısız madalya kazandığını dile getiren Çebi, "Evimin bir odası kazandığım ödüllerle dolu. Ödüllerimin düzeninden ise eşim sorumlu. Bazen bana kaç madalyan var diye soruyorlar. İnanın ben de bilmiyorum. Saymayı da hiç düşünmedim. Belki sporu bıraktıktan sonra sayarım" dedi.
- 2016 yılında mindere veda
Kariyerinde tek eksik madalyanın olimpiyat madalyası olduğunu ve 2016 yılındaki Rio Olimpiyatlarının ardından aktif spor hayatını noktalamayı istediğini belirten Çebi, şunları kaydetti: "2014 ve 2015 dünya şampiyonluklarının sonrasında ise 2016 Rio Oimpiyatları var. Önceliğimiz 2014 ve 2015 yılında yeni dünya şampiyonluklarını elde ettikten sonra benim için daha çok önemli olan Rio Olimpiyatlarında madalya kazanmak. İnşallah olimpiyat madalyası alarak, kariyerimdeki tek eksikliği de tamamlamak istiyorum ancak dünya hayatında ne olacağı da belli olmaz. Sakatlık vehastalık durumlarını da unutmamak lazım ama inşallah bunları yaşamadan ülkemize yeni altın madalyalar getiririz. Bizi sevenlere o duyguları ve güzellikleri yeniden yaşatırız. 2016 yılından sonra zaten yasimiz 35 oluyor. Bu sporu o yaştan sonra devam ettirmenin bir anlamı yok. Gençlerin de önünü açmak adına 2016yılında mindere veda edeceğim. Genç sporculara da böylelikle yardımcı olmuş olacağız." Çebi, 2016 yılından sonra spor hayatı boyunca edindiği birikimlerini yeni genç sporculara aktarmak istediğini sözlerine ekledi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...