Bilic'siz Kartal 5 puandan oldu (Beşiktaş 0 - Çaykur Rizespor 0)

Bilic'siz Kartal 5 puandan oldu (Beşiktaş 0 - Çaykur Rizespor 0)

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Seyircisiz ilk maçında Rize'yle yenişemeyen siyah-beyazlılar derbiden çıkacak hükmen mağlubiyetle birlikte son dört maçta 8 puan kaybetti.

Eskişehirspor nbsp;maçındaki galibiyetle 'toparlandı' denilen nbsp;Beşiktaş, cezasını çekmeye başladığı maçta nbsp;Çaykur Rizespor'la golsüz berabere kaldı: 0-0. Olimpiyat Stadı'nda oynadığı son maçtan kötü hatıralarla ayrılan Beşiktaş, kadın ve çocukların çığlığı altında çıktığı mücadelede 13. dakikada iki kere gole çok yaklaşsa da Çaykur Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı'yı aşamadı. Taraftarsız Beşiktaş'a karşı çekinmeden oynayan Karadeniz temsilcisi, siyah-beyazlı kale önünde ilk yarıda fazla varlık gösteremese de Beşiktaş'ın kendi kalesine yaklaşmasına izin vermedi. Kanatlardan bindirmeler yapmaya çalışan ancak sağ ve sol kanatlarını işletemeyerek sezonun ilk haftalarındaki oyununun aksine oldukça darmadağın bir görüntü sergileyen Beşiktaş, 37. dakikada Almeida ile yüzde yüzlük bir pozisyonu heba edince ilk yarı golsüz sona erdi. nbsp;56. dakikada Beşiktaş'ın net bir fırsatını daha kornere göndererek uzaklaştıran Serkan Kırıntılı takım arkadaşlarına bir kez daha rahat bir nefes aldırırken, gecenin verimsiz forveti Almeida 62. dakikada kaleciyle karşı karşıya kaldığı bir pozisyonu daha gol olarak neticelendiremedi. Siyah-beyazlılar temposuz mücadeleye hareket getirsin diye 62. dakikada Olcay-Dentinho değişikliğine giderken, Rizespor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, Cernat'ın yerine Kağan'ı mücadeleye dahil etti. Eskişehirspor maçının yıldızı Ömer'i de Necip'in yerine oyuna alarak savunmadan bir nebze feragat eden Beşiktaş'ın aldığı risk Ç. Rizespor kalecisi Serkan Kırıntılı'yı biraz daha rahatsız etmekten başka bir işe yaramadı. Bütün golcülerin suskunluğu tercih ettiği geceden gol sesi çıkmadı ve mücadele başladığı gibi sona erdi. nbsp;HÜSEYİNEROĞUL

nbsp;Bilic'siz Kartal 5 puandan oldu (Beşiktaş 0 - Çaykur Rizespor 0)
Bilic'siz Kartal 5 puandan oldu
Çaykur Rizespor karşılaşması, Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic'in son cezalı maçı oldu. Galatasaray derbisinde hakeme yönelik hakareti sebebiyle PFDK'nın 3 maç men cezası verdiği Bilic, Medical Park Antalyaspor ve Eskişehirspor maçlarının ardından, Çaykur Rizespor mücadelesinde son defa yedek kulübesinde yer alamadı. Hocasız Kartal bu maçlarda Antalya'ya 2-0 mağlup olurken Eskişehir'i 1-0'la geçti. Dün Rize'yle yenişemeyen siyah-beyazlılar böylece Bilic'in kulübede olmadığı üç maçta 5 puan kaybederek ağır bir yara aldı. Maçı tribünde Önder Özen ile izleyen Bilic adeta yerinde duramadı. Kaçan pozisyonlara öfkelenen Hırvat teknik adam son anları ayakta izlerken, bitiş düdüğüyle birlikte büyük üzüntü yaşadı. nbsp;

BAŞKANIMIZ İÇİN KAZANMAK İSTEMİŞTİK
Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin, maç sonrası, "Girdiğimiz pozisyonları değerlendiremedik. Arkadaşlarım ellerinden geleni yaptılar, çok fazla pozisyon vermedik ama oyunu geniş alanda oynadık, daraltmamız lazımdı. Yine de 1 puan 1 puandır. Başkan için 3 puan istiyorduk. Başkanımız üzücü bir olay yaşadı, babasını kaybetti; galibiyeti ona armağan edip sevindirmek istiyorduk, olmadı üzgünüz" açıklaması yaptı.

JURCEVİC DOBRA KONUŞTU
Bu bir hayal kırıklığı nbsp;
Bilic'in yokluğunda takımı yöneten yardımcı antrenör Nikola Jurcevic, "Bu bir hayal kırıklığı. Mutlaka kazanmayı hedeflediğimiz bir maçtı. Tehditkar bir futbol ortaya koyamadık ama lig uzun bir maraton, telafi etmek için çalışacağız" sözlerini kullandı. Rıza Çalımbay ise, "Maçı kazanmak, puan almak için oynadık. Oyunu çirkinleştirmedik, golü düşünerek oynadık. İki takımın da kazanabileceği bir maçtı" şeklinde konuştu. Öte yandan Beşiktaş'ta maç öncesinde Tomas Sivok şoku yaşandı. İlk 11'de yer alan Çek oyuncu, karşılaşma öncesi ısınma hareketleri yaptığı sırada sol baldırındaki problem sebebiyle sahada tedavi edildi. Tedavisinin ardından ısınmaya devam ederek kendisini deneyen Sivok, daha sonra yedekler arasına çekilerek yerine Ersan sahaya sürüldü. nbsp;

KARTAL'A EVLAT KURŞUNU
Beşiktaş, iki eski futbolcu ve hocası olan Samet Aybaba ile Rıza Çalımbay'ın takımlarına ligin 8. haftası itibarıyla 5 puan kaptırdı. 6. haftada derbi hasarıyla Antalyaspor karşısına çıkan Kartal, Aybaba'nın talebelerine 2-0 yenilmiş ve üç altın puandan olmuştu. Siyah-beyazlılar dün ilk cezalı maçında da Rıza Çalımbay'ın takımı Çaykur Rize önünde iki puan bıraktı. nbsp;


Son kaptan Necip Uysal
Atiba'nın yokluğunda formayı Necip kaptı. Bilic, kaptanlık pazu bantını da genç futbolcuya verdi. Hırvat hocanın bu hareketi, gece hayatıyla gündeme gelen Fernandes'e uyarı olarak değerlendirildi. Necip oyundan çıktıktan sonra da yeni kaptan Veli Kavlak oldu.

Derbi kararı bugün verilecek
TFF yönetim kurulu yaklaşık 1 ay önce oynanan ancak PFDK ve Tahkim Kurulu kararlarının beklenmesinden dolayı bir hayli sarkan Beşiktaş-G.Saray maçıyla ilgili kararını bugün verecek. nbsp;Derbi G.Saray'ın 2-1'lik üstünlüğü ile devam ederken 2 dakika kala yarıda kalmıştı.

Almeida saç baş yoldurdu
Rize ile sahasında mücadele eden Beşiktaş'ta, Almeida girdiği gol pozisyonlarını cömertçe harcadı. İki önemli net pozisyonda topu ağlarla buluşturamayan Portekizli oyuncu saç baş yoldurdu. Almeida, Portekiz Milli maçında da net bir gol kaçırmıştı.

KADINLAR MAÇA İLGİ GÖSTERMEDİ
Galatasaray ile yaptığı derbi maçta yaşanan olaylar nedeniyle 4 maç seyircisiz oynama cezası alan Beşiktaş'ın, cezasını çektiği ilk maça, kadın ve çocuk taraftarların ilgisi az oldu. Tribünlerde yaklaşık 3 bin kadın ve çocuk taraftarın bulunduğu görüldü.

TWITTER'DAN

Beşiktaş izlemiyorum seni ya. Ne tatsız bir oyun. Uyusaydım beynim 90 dakika içinde iki kez temizlenmiş olurdu.
@erdoganguven


Burak Yılmaz görünümlü Hugo Almeida! @7_iso

Bilic bile tribunden sahaya inip nbsp;oynayacak nerdeyse, sahadaki nbsp;futbolcuların kazanma hissi bile yok! @engintrt

Senin oynadığın futbol değil, gençliğimiz be Beşiktaş'ım @dogukankocaa

nbsp;Bilic'siz Kartal 5 puandan oldu (Beşiktaş 0 - Çaykur Rizespor 0)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...