Yaşlılarda göz bozukluğu ihmal edilmemeli

Yaşlılarda göz bozukluğu ihmal edilmemeli

SAĞLIK Haberleri

Yaşla birlikte görülme sıklığı artan sarı nokta hastalığı, erken teşhis edilip tedavi uygulanmazsa kısa sürede körlüğe varan görme kayıplarına yol açıyor.

Yaşla birlikte görülme sıklığı artan sarı nokta hastalığı, erken teşhis edilip tedavi uygulanmazsa kısa sürede körlüğe varan görme kayıplarına yol açıyor. Uzmanlar erken tanı için 50 yaşından sonra mutlaka gözdibi muayenesi yapılması gerektiğini hatırlatıyorlar. Ülkemizde her sene yaklaşık 300 bin kişinin sarı nokta hastalığına yakalandığını ve bunların %10'luk bir kısmının ciddi ve hızlı görme kaybına maruz kaldığını söyleyen Türk Oftalmoloji Derneği Genel Başkanı Prof. Dr. Süleyman Kaynak, "65 yaş üstü kişilerin yaklaşık %10'unu etkileyen hastalık; nbsp;televizyon seyretmek, araba kullanmak, okumak ve yazmak, bilgisayar ve telefon kullanmak ya da alışveriş yapmak gibi günlük aktiviteleri olumsuz ekilediği için yaşam kalitesini düşürmektedir. Ayrıca az gören yaşlılar kolaylıkla takılıp düştükleri için kırıklar meydana gelmekte ya da bunu engellemek için başkalarına bağımlı olarak yaşamaya başlamaktadırlar" dedi. Türk Oftalmoloji Derneği Tıbbi Retina Birim Başkanı Doç. Dr. Serra Arf; "Hastalığın belirtileri arasında çarpık görme, merkezde siyah nokta görme, kontrast duyarlılığının azalması ve görmede bulanıklık yer almaktadır. Hastalar görme kaybını yaşlılığın doğal bir süreci olarak algılamaktadırlar" dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...