'Dinleme' iddialarıyla ilgili Obama'yı aradı

/ Kaynak: AA
'Dinleme' iddialarıyla ilgili Obama'yı aradı

DÜNYA Haberleri  / AA

Fransa Cumhurbaşkanı, ABD Başkanı Obama'yı telefonla arayarak, iki ülke arasında ortaya çıkan casusluk krizi ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, ABD Başkanı Barack Obama'yı telefonla arayarak, iki ülke arasında ortaya çıkan casusluk krizi ile ilgili rahatsızlığını dile getirdi. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndan yapılan açıklamaya göre Hollande, Obama'ya, konu ile ilgili Fransa'nın ayrıntılı şekilde bilgilendirilmeyi beklediğini belirtti. Hollande ayrıca, müttefikler arasında bu tür casusluk eylemlerinin kabul edilemez olduğunu ve olayı kınadığını söyledi. Obama ise bu tür eylemlerin müttefikler arasında sorun oluşturabilecek nitelikte olduğunu kabul ederken basında yer alan bazı haberlerin abartılı olduğunu ve gerçeği yansıtmadığını söyledi. Açıklamaya göre, iki lider bu konuda istişareleri sürdürme kararı aldı. Le Monde gazetesi, ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın Fransa'da milyonlarca telefon görüşmesini dinlediğini iddia etmişti.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...