Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bu market depremi unutturmuyor

/ Kaynak: İHA
Bu market depremi unutturmuyor

YAŞAM Haberleri  / İHA

Van'da 2 yıl önce meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin izleri hâlâ silinmedi. Van-Erciş karayolunda açılan bir markete, '7.2' ismi verildi.

Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Erciş ilçesinde 601 kişi hayatını kaybetmişti. Acıların hala taze olduğu Erciş'te, depremde hayatını kaybedenler için çeşitli anma programları hazırlanırken, Van-Erciş karayolu üzerindeki bir market işletmecisi depremi unutturmuyor.Her gün binlerce aracın geçtiği yol üzerindeki markete 7.2 ismini veren Fırat Baylar, Güveçli köyünde oturduğunu ve depremde köyden 15 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, "Bu ismi, depremi unutturmamak için taktık. Depremde marketimiz hiç hasar görmedi. İsim çok popüler oldu. Kimi vatandaşlar tepki gösterirken, kimisi de gelip günün anısına fotoğraf çektiriyor ama deprem çok acı verdi. İnşallah bir daha böyle bir acı yaşamayız" dedi.
YAŞAM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...