İstanbul'a 900'üncü otobüs

/ Kaynak: İHA
İstanbul'a 900'üncü otobüs

Ekonomi Haberleri  / İHA

Sakarya'nın Arifiye ilçesinde faaliyette bulunan Otokar, İETT İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden sipariş aldığı 900 otobüsün sonuncusunu banttan çıkarttı.

900'üncü otobüsün banttan çıkışı için Otokar Sakarya üretim tesislerinde gerçekleştirilen törene, Otokar Genel Müdürü Serdar Görgüç'ün yanı sıra İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ, daire müdürleri ve Otokar çalışanları katıldı. Törende bir konuşma yapan Otokar Genel Müdürü Cemal Görgüç, "Bugün sizlerle bu anı paylaşmaktan büyük gurur duyuyorum. Bildiğiniz gibi 2012 senesinde ve takip eden 2013'te İETT'nin 3 ayrı ihalesinde 900 adet kent içi ulaşım otobüsü ihalesi aldık ve kent aracımızı bu iş için imalata hazırladık. Bugün mutlu bir günümüz. İETT için imal ettiğimiz 900., yani sonuncu aracımızın banttan çıkış töreni. Banttan çıkarıp kalite kontrole vereceğiz ve bir hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi. İETT bünyesinde araç temininin yanı sıra yedek parça ve bakım hizmetleri de gerçekleştirdiklerini anlatan Görgüç, şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi kontratımızda 5 yıl boyunca bakım, hizmete hazırlama ve yedek parça temini de yer alıyor. Dolayısıyla sadece üretmek değil bundan sonraki 5 yıl boyunca da bu araçların bir kısım sorumluluğu bizim üzerimizdedir. Bu projenin başarıyla sürmesinde emeği geçen tüm Otokarlılara buradan teşekkür ediyor sevgilerimi sunuyorum."
"EN YÜKSEK MEBLAĞLI ARAÇ KAPASİTESİ"
Görgüç'ün ardından konuşan İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ da şöyle konuştu:
"Yaklaşık bir yılı aşkın zaman önce buraya ilk geldiğimizde bu aracın tasarımını beraber yaptık. Aradan geçen bu zaman içinde 900'üncü aracı konuşuyoruz. Öyle bir şey ki ilk engellilere uygun aracı 2006 yılında aldığımızda neden bunu Türkiye'de yapmıyoruz dediğimizde Basri beyle görüştük. 6-7 sene sonra 900 aracı zamanında hem de yüksek kalitede teslim aldık. Bugün bu aracın Avrupa'da bile konuşulduğunu duyuyoruz."
Ülkemizin artık otobüs, toplu taşımacılık üzerine gerçekten hatırı sayılır bir yerde olduğunu anlatan Karadağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Dünyanın her tarafına araç ihraç edebiliyoruz. Bildiğim kadarıyla 900 araç İETT'nin bedeli 150 milyon Euro olmak üzere bir defada almış olduğu en yüksek meblağlı araç kapasitesidir. Bu da Otokar'ın bir ilki başarısıdır."
Konuşmaların ardından 900'üncü otobüs banttan indirilerek tören alanına geldi. Son otobüsün önünde Otokar Genel Müdürü Cemal Görgüç temsili olarak hazırlanan 34 İETT 900 plakasını İETT Araç Bakım Onarım Dairesi Başkanı Aydın Karadağ'a teslim etti. Toplu fotoğraf çekiminin ardından otobüsü inceleyen Aydın Karadağ direksiyon başında poz verdi.
Yaklaşık 150 milyon Euro'ya malolan 900 kent içi otobüs için 500 işçinin çalıştığı öğrenildi.


Ekonomi
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...