Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Muammer Güler açıkladı, ODTÜ'ye müdahale olacak mı

/ Kaynak: İHA
Muammer Güler açıkladı, ODTÜ'ye müdahale olacak mı

Politika Haberleri  / İHA

İçişleri Bakanı Muammer Güler, ODTÜ'de kamu hizmeti engellenmediği sürece polisin herhangi bir müdahalesinin olmayacağını ifade etti.

İçişleri Bakanı Muammer Güler, Meclis'te basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bakan Güler, Başbakanlık İdari Geliştirme Başkanlığı'nın, uzun süredir, bürokrasideki iş ve işlemlerin azaltılması ve varsa mevzuat değişikliği yapılması konusunda devam eden bir çalışması olduğunu belirterek bürokrasinin her kesiminde işlemleri basitleştirmeye ilişkin bir çalışma olduğunu söyledi. Bakan Güler, emniyetin hizmetlerine ilişkin değişik düzenlemeler olduğunu hatırlatarak " En son yaptığımız çalışmayla, yabancılarla ilgili vize, ikamet izinleri gibi işlemleri, 2014 yılında tümüyle Emniyet'ten alıp Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'ne vereceğiz" diye konuştu.
"BUNLARI KALDIRIYORUZ"
Polisin yaptığı bazı işlemlerin ilgili kurumlara devredileceğini ifade eden Bakan Güler, sendikalarla, siyasi partilerle ilgili bildirim işlemleri gibi işlemlerin bir çoğunun Emniyet Teşkilatı üzerinden yürütüldüğüne dikkat çekerek "Bunları kaldırıyoruz, valiliklere bırakıyoruz. Sendikalar, siyasi partiler, toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili bazı bildirimler var. Bunların bir kısmı emniyete geliyordu. Bunların hepsini vilayetlere bırakıyoruz. Matbaalarla ilgili ve RTÜK adına basının izlenmesi ile ilgili görevler Emniyet'teydi. Bunların da artık tamamını vilayetlere ya da RTÜK'e bırakıyoruz. Araçlarla ilgili bir trafik muayene belgesi var bir de trafik tescil belgesi var. Bunların her ikisi ayrı ayrı işlemlere tabi. Bize göre bunların tek bir belgede birleştirilmesi gerekiyor. Bu bir basitleştirme olacak".
PASAPORT İŞLEMLERİ
Bakan Güler, pasaportlarla ilgili de bir ön çalışma olduğunu vurgulayarak, "Burada pasaportların, nüfus cüzdanlarını veren İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık Genel Müdürlüğü tarafından verilmesine ilişkin ön çalışma var. Artık nüfus kağıtları da değiştiriliyor. Pilot çalışma yapıldı. Üç yılda nüfus cüzdanlarının tamamı değiştirilecek. Bu altyapıyı hazırlayan söz konusu Genel Müdürlük, trafik belgelerinde de bunu yapabilir diye düşünüyoruz" ifadesini kullandı.
Polisin yaptığı ancak başka kurumlarda da yapılabilecek olan işlemleri, ilgili kurumlara devredeceklerini vurgulayan Bakan Güler. "Polisin kendine has görevlerine daha fazla vakit ayırmasını sağlayacağız. Önümüzdeki günlerde Meclis'e getireceğimiz tasarı da zaten bunu öngörüyor. Hassas bölgelerin, bina tesislerinin ve kişilerin korunması ile ilgili görevleri de biz polisin yapmasını istemiyoruz. Bununla ilgili bir koruma memurluğu tasarımız var. O geldiğinde, büyük ölçüde bundan da istifade etmiş olacağız. Yani polis, jandarma doğrudan doğruya kendi alanlarında iş ve işlemlerle ilgilenecek. Kendi mevcut kapasitemizin bir anda yüzde 20 artması gibi bir rakamı ifade ediyor" şeklinde konuştu.
GÖLCÜK'TEKİ VAHŞET
İçişleri Bakanı Güler, Gökcük'te 2 aylık bebeğin annesinin ihmali sonucu öldüğü iddialarıyla ilgili soruya ise "Bir annenin bunu yapabileceğini düşünemiyorum. Nasıl yalnız bırakmış? Farklı bir şey vardır. 2 aylık çocuk nasıl bırakılır? Çok üzücü bir hadise. İnsanlık dışı bir şey. Annelik duyguları ile bunu hiç bağdaştıramadım. Babasının çocuğu sahiplenemeyişi ayrı bir konudur. Eşinin statüsü itibariyle bizi ilgilendiren bir şey varsa yaparız. Burada sıfatı da artık önemli değil. Bu bir aile faciasıdır" diye cevap verdi.
ODTÜ YOLU
Basın mensuplarının ODTÜ'de olaylarla ilgili sorusu üzerine Bakan Güler, belediyenin yol çalışmasının kanuna uygun olduğunu kaydederek çalışmayla ilgili itirazın, yalnızca idari yargı yoluyla yapılabileceğini kaydetti.
Yapılacak olan yolun Ankara için önemli olduğunu ifade eden Bakan Güler, " Bunun yapılacağı daha önce de biliniyordu zaten. Oradaki ağaçlar kesildi, paraları yatırıldı. Burada kamu hizmetini havai fişeklerle, taşla, sopayla, molotof kokteyllerle, şiddet kullanarak engellemeye çalışmak kanunsuzdur. Biz de herhangi bir şiddet olayını önlemek için çevrede tedbirimizi alıyoruz" diye konuştu.
ODTÜ'nün, belediyenin ödediği bedeli iade edeceği yönündeki açıklamalarla ilgili soru üzerine ise Bakan Güler, bunun kamudan kamuya yapılan bir aktarma olduğunu vurgulayarak kimsenin iade hakkı bulunmadığını belirtti.
Bakan Güler, ODTÜ'de kamu hizmeti engellenmediği sürece polisin bir müdahalesinin olmayacağını söyledi.

Politika
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...