KKTC'de 4G devrimi yapıldı

/ Kaynak: İHA
KKTC'de 4G devrimi yapıldı

GÜNDEM Haberleri  / İHA

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, teknolojiyi yakalamak ve hayata geçirmek için çok çalışmak gerektiğini ifade etti

KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, teknolojinin büyük bir hızla ilerlediğini, teknolojiyi yakalamak ve hayata geçirmek için çok çalışmak gerektiğini ifade etti. nbsp;Telsim'in, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu'ndan aldığı izinler kapsamında 4G için noter huzurunda yaptığı testte, tek bir modem kullanarak LTE Advanced altyapısı üzerinden 300.1 Mbps hıza ulaştığı kaydedildi. Telsim Genel Merkezi'nde düzenlenen tanıtımda gerçekleştirilen testte 4G'deki maksimum veri indirme hızına erişildiği belirtildi ve konuyla ilgili teknik bilgiler aktarıldı. Tanıtıma Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif, Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, Telsim Teknik Müdürü Ayhan Aliusta, Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük katılarak birer konuşma yaptı. Telsim Teknik Müdürü Ayhan Aliusta da yaptıkları test ve 4G ile ilgili bilgiler verdi. Telsim Genel Müdürü Rasim Karas, en son mobil internet teknolojisi olan LTE Advanced'ı noter huzurunda test ederek, KKTC'de ulaşılan en yüksek veri indirme hızına eriştiklerini söyledi.
Telsim'in son teknoloji ihtiyaçları, tüketiciye ulaştırma amaçları doğrultusunda faaliyetlerini şekillendirdiğini kaydeden Karas, Telsim'in abonelerin mobil iletişimin nimetlerinden en yüksek hızda yararlanmasını sağlamak için çalışmalarına devam edeceğini ifade etti. Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük ise, Bakan Kaşif'in de desteğiyle gerekli çalışmaları yaptıklarını anlattı. KKTC halkının teknoloji talep eden bir halk olduğunu söyleyen Bürüncük, internet ve akıllı telefon kullanıcı sayısı ve haberleşme paketleriyle ilgili bilgiler de verdi. Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ahmet Kaşif de, 90'lı yıllarda sabit telefonların bile evlere girmediği günler yaşandığını hatırlattı ve Telsim'in o yıllarda cep telefonlarının ülkeye gelmesini sağladığını kaydetti. Teknolojinin büyük bir hızla ilerlediğini ifade eden Kaşif, teknolojiyi yakalamak ve hayata geçirmek için çok çalışmak gerektiğini vurguladı. Kaşif, denetim ve kontrol kendilerinde olduktan sonra hizmetlerin halka özel şirketler tarafından sunulmasını sağlamanın daha sağlıklı bir yöntem olduğuna inandığını da vurguladı.
GÜNDEM
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...