Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hoffenheim - Bayer Leverkusen maçının tekrarına onay çıkmadı

Hoffenheim - Bayer Leverkusen maçının tekrarına onay çıkmadı

SPOR Haberleri

Kiessling'in attığı hayalet gol sonrası başlayan gol çizgisi teknolojisi tartışmalarında son nokta konuldu.

Almanya Futbol Federasyonu, Bayer Leverkusenli Kiessling'in attığı hayalet gol sonrası başlayan gol çizgisi teknolojisi tartışmalarına son noktayı koydu. Federasyon yetkilileri maçın tekrarına da onay vermedi.Futbol dünyasında geçen haftasonu bu gol çok konuşuldu.Bayer Leverkusenli Stefan Kiessling'in kafa vuruşunda top yan ağlardan kaleye girmesine karşın, hakem golü verince, gol çizgisi teknolojisi tartışmaları Almanya'ya da sıçradı. Ancak Almanya Futbol Federasyonu, söz konusu teknolojiye sıcak bakmıyor.Gol çizgisi teknolojisinin, 3 santimetreden daha küçük bir hata payını hesaplayamadığını söyleyen federasyon yetkilisi Andreas Rettig; "Bu bizim için yeterli değil. Euro 2012'de, Ukrayna'nın, İngiltere'ye karşı verilmeyen golünde, top çizgiyi 2.6 santimetre geçmişti. Aynı pozisyonun Bundesliga'da olduğunu ve sistemin gol kararı vermediğini düşünün. Bugün Kiessling'in golünden çok daha hararetli bir tartışma yaşıyor olurduk" diye konuştu.
"MAÇ TEKRAR EDİLMEYECEK"
Rettig, maçın tekrarını isteyen Hoffenheim yönetimine de olumsuz yanıt verdi. Hoffenheim'in adalet çağrısını haklı bulduklarını belirten Rettig; "Ancak FIFA kurallarına göre oyun yeniden başladığında hakemin kararı değiştirilemez. Bu yüzden maç tekrarlanmayacak" dedi.
Bundesliga'da gol çizgisi teknolojisinin kullanılmamasını, Chelsea Menajeri Jose Mourinho da eleştirmişti. Almanya'nın ekonomik gücüne dikkat çeken Mourinho; "Portekiz ya da Yunanistan gibi ülkelerin gol çizgisi teknolojisi kullanmamaları anlayışla karşılanabilir. Ancak Almanya gibi ekonomik sorun yaşamayan bir ülkenin neden böyle bir tavır takındığını anlayamıyorum" demişti.
(NTVspor)


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...