BM Genel Sekreteri gözyaşlarını tutamadı

/ Kaynak: AA
BM Genel Sekreteri gözyaşlarını tutamadı

DÜNYA Haberleri  / AA

BM Genel Sekreteri Christiana Figueres, iklim değişikliğinin gelecek nesiller için etkilerini anlatırken gözyaşlarını tutamadı.

Son üç yıldır bu görevi yürüten ve Londra'da bir konferansa katılan Figueres, BBC'ye yaptığı açıklama sırasında, iklim değişikliğinin gelecek nesiller üzerindeki etkilerini de anlattı. Figueres, bu sırada kendisini tutamadı nbsp;ve ağladı. Figueres, iklim değişikliği konusunda bir anlaşma sağlanamamasının "gelecek nesilleri doğmadan önce lanetlemek" olacağını, bunu "tamamıyla nbsp;adaletsizce ve ahlaksızca" bulduğunu söyledi. nbsp;İklim değişikliği anlaşması konusunda müzakereler yavaş ilerlese de, 2015 yılında Paris'te bir anlaşmanın imzalanabileceği umudunu dile getiren nbsp;Figueres, "Çocuklarımıza vereceğimiz geleceği değiştirme seçeneğimiz mevcut" dedi. nbsp;Costa Rica asıllı Figueres, yavaş da olsa doğru yolda ilerledikleri için ümitli ve cesaretli olduğunu ifade ederek, böyle bir anlaşmanın 2015'te imzalanabilmesi için gelecek 12 ayda kayda değer gelişme kaydedilmesi gerektiğini nbsp;belirtti.Figueres, 2009 yılında Kopenhag'da yapılan hatalardan kaçınmaya kararlı olduğunu belirterek, taraflar gelecek yıl Peru'da bir araya geldiklerinde anlaşma taslağına ihtiyaç duyulacağını söyledi. BM İklim Değişikliği Çerçeve Anlaşması'nın tarafları, 2011 yılında Durban'da iklim değişikliği konusunda yeni bir küresel anlaşmanın 2015 yılına
kadar imzalanması ve 2020'den itibaren yürürlüğe girmesi gerektiği konusunda anlaşmaya varmışlardı. nbsp;
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...