Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Kerry, 'Suriye'deki krize askeri bir çözüm bulunamadı'

Kerry, 'Suriye'deki krize askeri bir çözüm bulunamadı'

DÜNYA Haberleri

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Suriye'deki krize askeri bir çözüm bulunmadığını, krizin yalnızca siyasi yollarla çözülebileceğini söyledi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da İngiliz mevkidaşı William Hague'in ev sahipliğinde düzenlenen Suriye Dostları toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakanı Kerry, toplantı sonrası basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Suriye'deki sivil savaşın askeri yollarla çözümünün mümkün olamayacağına değinen Kerry, "Bu krizin savaş meydanında sona ermeyeceğine ve pek çok insanın da inandığı gibi anlaşmalı bir yapılanma ile sona ereceğini düşünüyorum" dedi.
Suriye'deki kimyasal silahların yok edilmesine yönelik halihazırda devam eden görevin krize tam bir çözüm sunmadığına da dikkat çekerek, "Kimyasal silahların yok edilmesi krizi de ortadan kaldırmıyor. Ve bütün dünyanın gözleri önünde gerçekleşen insani felaketin sona ermesine katkı sağlamıyor" diye konuşan Kerry, Esad'ın balistik füzeler ve diğer konvansiyonel silahlar kullanmaya devam ettiğini, hava kuvvetlerini kullanarak da kendi ülkesinin insanlarını bombalamayı sürdürdüğünü söyledi. Suriye'deki ılımlı muhalefetin Cenevre'deki barış görüşmelerine katılıp katılmayacağına henüz karar veremediğini dile getiren ABD Dışişleri Bakanı Kerry, "Bir karar vermeleri gerekiyor. Ve hiçbirimiz de bu süreçte ne yapacakları konusunda herhangi bir önyargıda bulunmayacağız" şeklinde konuştu. nbsp;Kerry ayrıca Suriye Ulusal Koalisyonu Başkanı Ahmed el-Cerba'nın ve diğer muhalefet liderlerinin gelecek hafta bir araya gelerek Cenevre 2'ye katılım konusunu tartışacakları bilgisini verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...