Başbakan Erdoğan'dan Maliki'ye davet

Başbakan Erdoğan'dan Maliki'ye davet

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Nuri Maliki'ye davet gönderdi

TBMM Dış ilişkileri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, beraberinle bir heyetle bugün Irak'ı ziyaret etti. Bozkır, Başbakan Nuri Maliki, Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi, Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ve Parlamento Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Humam Hammudi ile görüştü. Volkan Bozkır, önümüzdeki günlerde iki ülke arasında karşılıklı olarak üst düzey ziyaretlerin yapılacağını açıkladı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış ilişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Başbakan Nuri Maliki tarafından kabul edildi. Bozkır, Başbakan Maliki'ye Başkakan Recep Tayyip Erdoğan'ın davetini iletti. Davete olumlu yaklaşan Maliki'nin önümüzdeki günlerde Türkiye'yi ziyaret etmesi bekleniyor. Bozkır iki ülke ilişkilerinin her yönden geliştirilmesinden yana olduklarını belirtti. Heyet daha sonra Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari ile bir araya geldi. Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Faruk Kaymakçı'nın da yer aldığı heyet, iki ülke ilişkileri ile bölgesel konuları ele aldı. Zebari yapılan ziyareti önemsediklerini belirterek bundan sonra iki ülke arasında üst düzey ziyaretlerin yapılacak olmasının oldukça önemli olduğunu belirtti. Ziyaret sırasında Suriye konusu da ele aldı. Parlamento Başkanı Usme El Nüceyfi de Bağdat'ı ziyaret eden Türk heyetini kabul ederek görüştü. Görüşmede heyetin Bağdat temasları ile iki ülke arasında önümüzdeki günlerde yapılacak olan ziyaretler üzerinde duruldu. El Nüceyfi, Türkiye Büyük Millet Meclisi ile her konuda işbirliği yapmaktan memnuniyet duyduklarını belirterek, Türkiye'nin Irak için önemli bir komşu olduğunu söyledi.Bozkır da, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinden rolünden dolayı El Nüceyfi'ye teşekkür etti. Türk heyeti daha sonra Parlamento Dış ilişkileri Komisyonu Başkanı Humam Hammudi ile görüştü. Düzenlenen basın toplantısında konuşan Humam Hammudi, ziyaretin memnuniyet verici olduğunu belirterek iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesi için atılan adımları desteklediklerini ve Parlamento Başkanı Usame El Nüceyfi'nin son Türkiye ziyaretinin oldukça faydalı olduğunu söyledi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır da, iki ülke ilişkilerinin geliştirilmesinin istediklerini belirtti.


HEYET IRAK CUMHURBAŞKAN YARDIMCISI HIDAYYİR EL HÜZAİ İLE GÖRÜŞTÜ
Cumhurbaşkan Yardımcısı Hıdayyir El Hüzai, Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Volkan Bozkır ve beraberindeki heyeti kabul etti. Görüşmede ikili ilişkiler ele alındı. Türkiye Büyük Millet Meclisi Dışilişkiler Komisyon Başkanı Volkan Bozkır, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan Başbakan Nuri El Maliki'ye Ankara'ya resmi bir ziyaret için davetiye getirdiğini açıkladı. Ayrıca çok yakında Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı'nın Bağdat'ta bir ziyaret gerçekleştireceğini de ifade etti. Her iki ziyarette, ikili ilişkilerin geliştirilmesinin ele alınacağını söyledi. Bozkır, Türkiye'nin her zaman Irak'ın ve Irak halkının birlik, beraberlik ve istikrarının yanında olduğunu da vurguladı. Cumhurbaşkan Yardımcısı Hıdayyir El Hüzai ise, bu karşılıklı ziyaretlerin Irak ve Türkiye ilişkilerinde olumlu işaret olduğunu söyledi ve iki ülkenin ilişkilerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...