Suudi Arabistan'ın BMGK geçici üyeliğini reddetti

/ Kaynak: AA
Suudi Arabistan'ın BMGK geçici üyeliğini reddetti

DÜNYA Haberleri  / AA

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney Suudi Arabistan'ın BMGK geçici üyeliğini reddetmesine rağmen ABD'nin bu ülkeyle işbirliğini devam ettireceğini söyledi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jay Carney, Suudi Arabistan'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) geçici üyeliğini reddetmesine rağmen ABD'nin bu ülkeyle işbirliğini devam ettireceğini söyledi. Carney, günlük basın brifinginde bir gazetecinin, Riyad yönetiminin BMGK geçici üyeliğini reddetmesini hatırlatarak, ABD'nin buna yaklaşımını sorması
üzerine, şunları ifade etti: "Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nde sandalyeye sahip olmak Suriye, İran, Mısır ve Ortadoğu Barış Projesi'nin de aralarında bulunduğu birçok önemli konuyla direkt ilgilenme fırsatı sunuyor. Suudi Arabistan'ın Güvenlik Konseyi'nde bir sandalyeye sahip olması ya da olması tabi ki kendi kararları. Güvenlik Konseyi'nin doğrudan doğruya ilgilendikleri de dahil, bizim karşı karşıya olduğumuz ortak sorunlarda Suudi Arabistan'la yakın ikili işbirliğimizi sürdüreceğiz." Riyad yönetimiyle bazı konularda anlaşmazlıkların bulunduğunu kaydeden Carney, bu konular üzerine Suudi Arabistanlılarla "samimi ve açık" bir şekilde görüşmelerini sürdürdüklerini dile getirdi. Suudi Arabistan, BMGK'nın dünya barışı ve güvenliğini sağlamada yetersiz kaldığı gerekçesiyle seçildiği Konsey'in geçici üyeliğini kabul etmediğini açıklamıştı. Bu arada, Suudi Arabistan İstihbarat Şefi Prens Bender bin Sultan da bugün, ABD'nin Suriye ve İran politikasından rahatsız oldukları için Washington yönetimiyle işbirliğini azaltacaklarına dair bir açıklama yapmıştı.
DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...