MHP liderinden 'Kiriştek'i talebi

MHP liderinden 'Kiriştek'i talebi

Politika Haberleri

MHP lideri Devlet Bahçeli, Osmaniye'de topaç anlamına gelen ''Kiriştek'' sözcüğünü siyaset diline uyarladı.

Bahçeli daha önce Başbakan Erdoğan için söylediği ''Kiriştek'' sözcüğünü dün yapılan grup toplantısında da kullandı. Bahçeli, PKK'nın ''Sözde şehitlikler açtığını'' vurgulayarak, ''Bir vatanda iki ayrı şehitlik olamayacağının farkında mısın Başbakan Erdoğan... PKK paralel devlet yapılanmasının çivilerini çakıyor. Kandil, BDP, İmralı AK Parti'yi arasına almış top gibi, bizim oralardaki tabir ile kiriştek gibi çevirmeye başlamıştır'' dedi Devlet Bahçeli geçtiğimiz Nisan ayında da Osmaniye'nin Kadirli ilçesinde halka hitap ederken ''AK Parti'ye öyle bir tokat atın ki, çocukluğumuzdaki kiriştek gibi dönsün dönsün, sonra düşsün'' demişti. Bahçeli, Başbakan Erdoğan için de ''Vurun şuna kiriştek gibi dönsün'' demişti. nbsp;


OSMANİYE'DEKİ MÜZEDE nbsp;
Bahçeli'nin memleketi Osmaniye'de Belediye bir süre önce Kent Müzesi açmış ve kaybolmaya yüz tutmuş meslekler tarafından yapılan malzemeleri sergilemeye başlamıştı. Bunlar arasında Osmaniye'de ''Kiriştek'' denilen renkli tahta topaçlar da bulunuyor. Osmaniye'deki Arasta Çarşısı'ndaki değişik mesleklerin kullandığı malzemeler, mankenler ile görselleştirilerek ziyaretçilere açıldı. Teknoloji karşısında kaybolan ''Kiriştek'' de müzenin ahşap bölümünde yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...