Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin toplu sonuçları

SPOR Haberleri

Şampiyonlar Ligi'nde üçüncü hafta maçları yine nefes kesti.

Chelsea deplasman'da Schalke'ye patladı, Ardalı Atletico Avusturya Wien'i rahat geçti, Porto kendi evinde Zenit'e boyun eğdi, Mesut Özil'li Arsenal evinde Dortmund'a kaybetti, Barça Milan maçından kapışmasından gülen çıkmadı. İşte Devler Ligi'nde salı gecesinin tüm detayları...
Chelsea liderliği söke söke aldı Şampiyonlar Ligi'nde E Grubu maçında Mourinho'nun takımı Chelsea, Alman ekibi Schalke'ye konuk oldu. Sahadan 3-0'lık skorla galip ayrılan İngilizler, Almanya'dan lider olarak ayrıldı. Son haftalarda toparlanarak, hem Premier Lig'de hem de Şampiyonlar Ligi'nde aldığı galibiyetlerle rahatlayan Chelsea, zorlu Schalke deplasmanında da mücadeleye hızlı başladı. Henüz 5. dakikada İspanyol golcü Fernando Torres, takımını Veltins-Arena'da 1-0 öne geçirdi. Maçın ilk devresi de Chelsea'nin tek gollü üstünlüğü ile sonuçlandı. İkinci yarıda Schalke'nin beraberlik arayışlarına, hızlı ataklarla cevap veren İngiliz ekibi, 69'da Fernando Torres ile bir gol daha buldu ve skoru 2-0'a taşıdı. Mücadelenin 87'nci dakikasında da Eden Hazard'ın golü geldi ve Mourinho'nun öğrencileri, zorlu Schalke deplasmanında skoru 3-0 yaptı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Chelsea, Schalke'yi deplasmanda 3 farklı yenerek 6 puanla grupta liderlik koltuğuna oturdu. Schalke ise averajla ikinci sıraya indi.


Basel kan kaybetti!
UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu mücadelesinde Basel, Steaua Bükreş deplasmanındaydı. UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu mücadelesinde Basel, Steaua Bükreş deplasmanındaydı. Mücadele 1-1'lik eşitlikle son buldu. İsviçre ekibinin tek golünü 48. dakikada Marcelo Diaz kaydetti. Romanya ekibi 88'de Leandro Martins Tatu ile eşitliği sağladı. Murat Yakın'ın takımı bu skorla birlikte 4 puana çıktı ve 6 puanlı Schalke ve Chelsea'nin arkasında 3. sırada kendine yer buldu. Steaua Bükreş ise ilk puanını aldı ve son sırada bulunuyor. UEFA Şampiyonlar Ligi E Grubu mücadelesinde Basel, Steua Bükreş'i 6 Kasım Çarşamba günü evinde konuk edecek.


Dortmund Emirates'te zirveye oturdu!
Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda haftaya lider olarak giren Arsenal, Emirates'te son Devler Ligi Finalisti Borussia Dortmund'u konuk etti. Sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrılan Almanlar, puanını 6'ya çıkardı. nbsp;Mücadeleye Alman ekibi Borussia Dortmund, deplasmanda olmasına rağmen daha iyi başladı. Arsenal kalesinde ilk dakikadan itibaren daha fazla görünen Almanlar, golü de 16. dakikada Henrikh Mkhitaryan ile buldu. Ermeni oyuncu, Emirates'te takımını 1-0 öne geçirdi. Bu golden sonra ev sahibi Arsenal biraz olsun toparlandı. İlk yarının son bölümünde Rosicky'nin vuruşunu, Hummels çizgiden çıkardı. Ancak Alman ekibi daha fazla direnemedi ve savunmada yapılan büyük hatayı affetmeyen Olivier Giroud, skora 41'inci dakikada 1-1'lik eşitlik getirdi.Maçın ilk yarısı da bu skorla tamamlandı. İkinci yarıda ise Arsenal'in ciddi bir baskısı vardı. Özellikle Cazorla'nın direkten topunda gole çok yaklaşan İngilizler, 82'nci dakikada ise şok yaşadılar. Sağ kanattan hızlı gelişen Dortmund atağında arka direğe gelen ortaya, şık bir vuruş yapan Robert Lewandowski, takımını zorlu deplasmanda 2-1 öne geçirdi. Maçın kalan dakikalarında başka gol olmayınca, Dortmund sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı ve F Grubu'ndaki puanını 6'ya çıkardı. Arsenal de 6 puanda kaldı.


Napoli Marsilya'nın ayağını kaydırdı!
UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu mücadelesinde Marsilya ve Napoli Fransa'da karşı karşıya geldi. UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu mücadelesinde Marsilya ve Napoli Fransa'da karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen mücadeleyi 2-1 Napoli kazandı. Mücadeleyi FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. İtalyan ekibinin gollerini 42. dakikada Jose Callejon ve 67'de Duvan Zapata kaydetti. Marsilya'da Andre Ayew'un 88. dakikadaki golü yeterli olmadı. Napoli bu skorla birlikte 6 puana yükselirken averaj farkıyla 6 puanlı rakipleri Arsenal ve Dortmund'un gerisinde 3. sırada yer aldı. Marsilya ise 0 puanla son sırada. UEFA Şampiyonlar Ligi F Grubu'nda Marsilya ve Napoli 6 Kasım Çarşamba günü İtalya'da yine kozlarını paylaşacak.


Porto'ya kendi evinde Ruslar'dan darbe!
Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto kendi sahasında Rus ekibi Zenit St. Petersburg ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele Zenit'in 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı. Şampiyonlar Ligi G Grubu'nda Porto kendi sahasında Rus ekibi Zenit St. Petersburg ile karşı karşıya geldi. Zorlu mücadele Zenit'in 1-0 galibiyetiyle sonuçlandı. Porto'da genç oyuncu Hector Herrera 6. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek takımını 10 kişi bıraktı. Zenit St. Petersburg'a galibiyeti getiren gol 86. dakikada Aleksandr Kerzhakov'dan geldi. Bu sonucun ardından deplasmandan altın değerinde bir 3 puan'ın alan Zenit bir sonraki maçını kendi sahasında Porto ile karşılaşacak.


San Siro'da kazanan yok!
Geçtiğimiz sezon Şampiyonlar Ligi Çeyrek Finali'nde de karşı karşıya gelen Milan ve Barcelona, bu kez H Grubu mücadelesinde kozlarını paylaştı. Robinho'nun golüne Messi cevap verirken, takımlar sahadan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.
Şampiyonlar Ligi H Grubu mücadelesinde, geçtiğimiz sezon çeyrek finalde de karşı karşıya gelen Barcelona ve Milan, kozlarını San Siro'da paylaştı. Sakatlığının ardından Messi'nin yine ilk 11'deki yerini aldığı mücadeleye, ev sahibi Milan hızlı girdi. İtalyan ekibi, 9. dakikada Brezilyalı golcüsü Robinho ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Ancak çabuk toparlanan Barcelona, cevap vermekte gecikmedi. Sakatlıktan dönen Lionel Messi, 24. dakikada San Siro'da skoru 1-1'e getirdi. İlk yarı da atılan karşılıklı gollerle sona erdi. İkinci yarıda Barcelona, rakibinle oranla daha üstün bir oyun sergilese de özellikle Alexis Sanchez'in kaçırdığı fırsatlar, skor tabelasının değişmesine engel oldu. Mücadelede başka gol olmayınca, Barcelone ile Milan, San Siro'da 1-1 berabere kaldı. Bu sonucun ardından İspanyol ekibi Barcelona, puanını 7'ye çıkardı ve liderliğini sürdürdü. Milan da 5 puanla grup ikincisi olarak yoluna devam etti.


Celtic Park'ta Ajax'a izin yok!
Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Celtic kendi sahasında Ajax ile karşı karşıya geldi. Mücadele 2-1 Celtic'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda Celtic kendi sahasında Ajax ile karşı karşıya geldi. Mücadele 2-1 Celtic'in üstünlüğüyle sonuçlandı. Celtic'e galibiyeti getiren goller 43. dakikada penaltıdan James Forrest ve 54. dakikada Biram Kayal'dan geldi. Deplasman ekibinin tek golü ise 90. dakikada Lasse Schöne'den geldi. 88. dakikada Celtic forması giyen Nir Biton direkt kırmızı kart görerek takımını son dakikalarda 10 kişi bıraktı. Bu sonucun ardından gruptaki ilk 3 puanını alan Celtic bir sonraki maçında Hollanda'da Ajax ile karşı karşıya gelecek.




Gruplarda alınan sonuçlar şöyle;
-E GRUBU-
Schalke 04 - Chelsea: 0 - 3
Steaua Bucarest - Basel: 1 - 1
-F GRUBU-
Arsenal - Dortmund: 1 - 2
Marsilya - Napoli: 1 - 2
-G GRUBU-
Austria Wien - Atletico Madrid: 0 - 3
Porto - Zenit St. Petersburg: 0 - 1
-H GRUBU-
Celtic - Ajax: 2 - 1
Milan - Barcelona: 1 - 1
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...