Taksim'de bu kez ODTÜ müdahalesi yapıldı

Taksim'de bu kez ODTÜ müdahalesi yapıldı

GÜNDEM Haberleri

Galatasaray Lisesi önünde ODTÜ'de yaşanan olayları protesto etmek isteyen gruplara, polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.

İstanbul Üniversitesi Forumu'na bağlı bir grup ellerinde "Diren ODTÜ, Beyazıt seninle" yazılı pankartla Galatasaray Lisesi önüne geldi. nbsp;Polis slogan atmaya devam eden grubu, Meşrutiyet Caddesi'ne üzerinden İngiltere Konsolosluğu'nun olduğu bölgeye doğru uzaklaştırdı. nbsp;Bir süre daha slogan atan eylemcilere polis ekipleri TOMA'dan su sıkarak müdahale etti. nbsp;Müdahale sırasında bir kişi yere düşerek başından yaralandı. nbsp;Adının Serhat Işık olduğu öğrenilen yaralıya ilk müdahaleyi yoldan geçmekte olan sağlık teknisyeni Nurcan Gündüz yaptı. nbsp;Bir yandan yaralının başına tampon yapılırken bir yandan da sağlık ekiplerine haber verildi. nbsp;Bir süre sonra olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. Polis diğer gruplara da izin vermedi. İlk müdahaleyle bazı göstericiler ara sokaklara dağılırken, ODTÜ olaylarını protesto etmek isteyen HDK (Halkaların Demokratik Kongresi) üyesi bir grup da Galatasaray Meydanı'nda toplanmak istedi. nbsp;Polis kalkanlarıyla bu grubu da konsolosluk önüne doğru uzaklaştırdı. Polis ara sokaklara dağılan gruba biber gazı ile müdahale etti. nbsp;


Taksim Meydanı'na da izin yok
Öte yandan Taksim Meydanı'nda toplanmak isteyen bir gruba da polis izin vermedi. Çevik kuvvet polisinin kalkanlarla uzaklaştırmaya çalıştığı grup üyelerine bir süre sonra TOMA ile su sıkıldı ara sokaklara dağılan eylemcilerden yaklaşık 20 kişilik grup tekrar toplanıp Fransız Konsolosluğu önünden Taksim meydanına yürümek istedi. Çok sayıda çevik kuvvet polisini karşısında gören eylemciler taş atmaya başladı. Bunun üzerine bazı eylemciler yere yatırılıp plastik kelepçe takılarak sivil ve çevik kuvvet polisleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan eylemciler Çevik kuvvet otobüslerine alınarak emniyete götürüldü. Olaylar sırasında 17 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. nbsp;


Eskişehir'de protesto
Eskişehir'de bir grup öğrenci, ODTÜ'de yaşanan olayları protesto etti. Anadolu Üniversitesi (AÜ) Yunus Emre Kampüsü yemekhanesi önünde toplanan öğrenciler, ellerinde bulunan pankart ve dövizlerle rektörlük binası önüne yürüyerek burada basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Çağla Safyürek, ODTÜ tarihinin ve geleneğinin bir parçası olan ormanın, öğrenciler, çalışanlar ve akademisyenler tarafından yıllar içinde oluşturulduğunu ifade etti. Safyürek, "19 Ekim sabahı yapılan incelemede, ODTÜ arazisi içinde yer alan güzergahın tamamıyla açıldığı ve güzergah içerisindeki tüm ağaçların kaldırıldığı tespit edilmiştir. Nakledilmesi gereken 600'den fazla çam ağacının da içinde bulunduğu yaklaşık 3 bin ağacın ne şekilde kaldırıldığı konusunda ODTÜ yönetimine bilgi verilmemiştir. Bir gecede 600 ağacın nakledilmesi mümkün değildir" dedi. nbsp;Basın açıklamasının ardından Hukuk Fakültesi önünde bulunan alana çiçek diken öğrenciler, daha sonra olaysız dağıldı.


İzmir
İzmir'de bir grup, ODTÜ arazisinden geçecek yolu protesto etti. Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde toplanan grup, hükümet ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine sloganlar atıp, Kordonboyu ve Talatpaşa Bulvarı'ndan geçerek, Montrö Meydanı'na yürüdü. Oturma eylemiyle yolu trafiğe kapatan gruptan bazıları bu sırada kitap okudu, bazılarıysa havaifişek attı. Grup üyeleri, oturma eyleminin ardından dağıldı. Bu arada, yürüyüş sırasında otomobili bazı protestocular tarafından sallanan kişi, tepki gösterdi. Bunun üzerine araç sahibi ile eylemciler arasında kısa süreli arbede yaşandı.


Ankara'da protesto
Ankara'da ODTÜ arazisinden geçecek yolu sürekli kornaya basarak protesto eden kadın sürücünün aracı, kendisi ve arkadaşı içindeyken, çekiciyle kaldırıldı. Akşam saatlerinde ODTÜ Yerleşkesinin ana girişinde 06 BD 9660 plakalı aracıyla Eskişehir yoluna çıkan ve kimliği henüz öğrenilemeyen bir kadın sürücü, aracının kornasına sürekli basarak ODTÜ arazisinden geçecek yolu protesto etti. Bu sırada , Eskişehir yolunu kullanan bazı sürücüler de araçlarının kornasına basarak kadın sürücüye destek verdi.Aracının ön camında "Bu yoldan orman geçecek", arka camına ise "Bu yolun sonu nereye gidiyor" yazan kadın sürücü, Eskişehir yolunda aracını yolun kenarına park ederek protestosunu sürdürdü. Bunun üzerine, bir trafik polisi araca yaklaşarak kadın sürücüden araçtan inmesini istedi. Kadın sürücünün aracından inmeyerek, protestosuna devam etmesi üzerine olay yerine çekici çağrıldı. Kısa sürede olay yerine gelen çekici yardımıyla araç, kadın sürücü ve yanındaki arkadaşının da içinde bulunduğu sırada çekici yardımıyla kaldırıldı.
Aracının kaldırılışı sırasında aracının camını indiren kadın sürücü, "Bu yoldan orman geçecek" ve "Bu yolun sonu nereye gidiyor" diye bağırdı.(cnnturk)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...