Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Darbe dâvâlarının şüpheli ölümleri, 'Kurtlar Vadisi'ni aratmıyor

Darbe dâvâlarının şüpheli ölümleri, 'Kurtlar Vadisi'ni aratmıyor

GÜNDEM Haberleri

Darbe davaları başladığından bu yana 12 sanık ve tanık öldü. Şüpheli ölümler 'derin dizi'lerin senaryolarını bile geride bıraktı.

Balyoz davasında 16 yıl ceza aldıktan sonra Yargıtay'ın kararı ile tahliye olan emekli albay Halil Yıldız'ın Bodrum'daki evinde ölü bulunması Ergenekon sürecinde yaşanan esrarengiz ölümleri gündeme getirdi. İlk bulgular beyin kanamasını işaret etse de ölümü şüpheli bulunan Yıldız'ın adı, Balyoz Güvenlik Harekat Planı isimli klasör içerisindeki belgede 'görevlendirmede yetkili personel listesi'nde geçiyordu. Balyoz kararlarının tartışıldığı bir dönemde bu ölümün gerçekleşmesi Ergenekon sürecinde yaşanan diğer esrarengiz olayları hatırlattı. İşte kritik bilgilere sahip olan ve şüpheli bir şekilde ölen o isimler:Albay Birol Atakan: Dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Yener Karahanoğlu'nun emir subayıydı. 2 Mayıs 2007'de Ankara'da trafik kazasında öldü. Özden Örnek'in döneminde karargahta görevliydi. Darbe günlüklerinin ortaya çıkmasında ismi konuşulmuştu.Emekli Albay Belgütay Varımlı: Milli Savunma Bakanlığı Teftiş Kurulu eski başkanıydı. 21 Kasım 2009'da Kadıköy'de evinin balkonundan düşerek öldü. Darbe planlarını dönemin Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e ve başbakanlığa bildiren kişi olarak biliniyordu.MİT'çi Kaşif Kozinoğlu: Odatv davasında tutuklandıktan sonra 12 Kasım 2011'de Ergenekon Sanığı Albay Hasan Atilla Uğur'la birlikte kaldığı koğuşunda hayatını kaybetti. Ölmeden önce mahkemeye ifade vermek için başvurmuştu. Ölümü kayıtlara kalp krizi olarak geçti.
Yarbay Ali Tatar: Amirallere suikast soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra serbest bırakıldı. 19 Aralık 2009'da evinin banyosunda ölü bulundu. Ölümüne intihar denildi ama silahta kendisine ait parmak izi bulunamadı.
Yüzbaşı Olgun Ural: Adı Ali Tatar'la birlikte anıldı. 24 Mart 2009'da evinde ölü bulundu. Kendisine ait olduğu iddia edilen intihar notunda "Bulmacanın parçaları beni gösteriyor ama ben değilim" ifadesi dikkat çekti.
Hakim Albay Tanju Ünal: Deniz Kuvvetleri Komutanı İhami Erdil'i yargılayarak rütbelerini söktürdü. 26 Haziran 2009'da makam odasında ölü bulundu. Hizbullah ve Ergenekon hakkında birçok bilgiye sahipti. Ölümüne intihar denildi.
Deniz Tabip Yarbay Nursal Gedik: Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda 11 Kasım 2007'de görevi başında ölü bulundu. Bu olay da kayıtlara intihar olarak geçti. Gedik'in bazı askerlerin de adının karıştığı Ergenekon bağlantılı uyuşturucu ve kadın ticareti hakkında gizli bilgilere ulaştığı için öldürüldüğü öne sürüldü.
Kurmay Albay Berk Erden: Güney Deniz Daha Komutanlığında görevliydi. Şubat 2010'da İzmir'deki lojmanında ölü bulundu. Ölümüyle Ergenekon soruşturması arasında bağlantı kuruldu. nbsp;
JİTEM'ci Emekli Albay Abdulkerim Kırca: 10 Ocak 2009'da Ankara'daki evinde ölü bulundu. İntihar ettiği önü sürüldü. Son döneminde yakınlarına JİTEM hakkında ifşaatlarda bulunmayı düşündüğünü söylediği iddia edildi.
Emniyet Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay: 25 Şubat 2009'da Ankara'da arabasında ölü bulundu. Ölümü Zir Vadisi'den Ergenekon cephaneliği bulunmasından hemen sonraya denk geldi. Ailesi dava açtı. Cinayete dair pek çok delil çıkmasına rağmen dosya intihar olarak kapatıldı.
Emekli Albay Tarık Akça: Balyoz Darbe Davasından yargılandı. Kasım 2012'de Ankara'daki işyerinde ölü bulundu. Borçları yüzünden intihar ettiği iddia edildi.
Deniz Yüzbaşı Doğan İlhan: Amirallere Suikast soruşturmasına adı geçtikten sonra 21 Eylül 2010'da evinde ölü bulundu. Yarbay Ali Tatar'ın yakın arkadaşıydı. Bu yüzden adı Tatar'ın intihar mektubunda geçiyordu. Ölümü kayıtlara intihar olarak geçti.
YARIN: MİT'TEKİ ŞÜPHELİ ÖLÜMLER
Darbe dâvâlarının şüpheli ölümleri, 'Kurtlar Vadisi'ni aratmıyor

KOMUTANLAR UĞURLAMIŞTI
Özel Harekat Dairesi Başkanı Behçet Oktay, MİT'çi Kaşif Kozinoğlu, JİTEM'ci Emekli Albay Abdulkerim Kırca ve Kurmay Albay Berk Erden ölü bulundu. Albay Belgütay Varımlı balkondan düştü. Albay Birol Atakan trafik kazasında öldü. Yarbay Ali Tatar ölü bulundu. Abdulkerim Kırca'nın cenaze törenine dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, kuvvet komutanlarıyla birlikte katıldı.
Melik DUVAKLI
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...