O anneden korkunç itiraf, 'Acıkınca ağlar, uyur sanmıştım'

O anneden korkunç itiraf, 'Acıkınca ağlar, uyur sanmıştım'

YAŞAM Haberleri

İki aylık bebeğini evde bırakıp tatile çıkan anne: İki biberon mama yedirdim, üstünü örttüm. Karnı acıksa dahi ağlar ağlar yeniden uyur diye düşündüm.

Kocaeli'nin Gölcük ilçesinde, 2 aylık bebeğini evde yalnız bırakıp; 9 günlük bayram tatiline çıkan öğretmen Seçil Müge Doğanay, savcılıkta ağlayarak ifade verdi. Zanlı Doğanay'ın ifadesinde şunları söyledi öğrenildi: "Polis sevgilim eski evliliğimi öğrenince beni terk etti. Hamile olduğumu çok geç anladım. Aileme anlatmaktan çok korktum. Hamileliğim boyunca onları oyaladım. Karnım büyüdükten sonra eve kapandım. 35 haftalık olunca Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi'nde erken doğum yaptım. 1700 gram doğdu. 2 hafta küvözde kaldı. Eve getirdikten sonra bebeğime itinayla baktım. Bu arada işime de devam ettim." Doğanay ifadesine şöyle devam etti: "Bebeğe Berk ismini koydum ancak nüfus cüzdanı çıkarmadım. Birkaç gün Hatay'da kalıp hemen dönerim diye düşündüm. Ailemin yanına oğlumla gitseydim beni öldürebilirlerdi. Hatay'a gideceğim gün oğluma iki biberon mama yaptım. Mamayı birkaç saat arayla yedirdim. Altını değiştirip beşiğine bıraktım. Üşümesin diye üstünü örttüm. Evden çıkarken uyuyordu. Karnı acıksa dahi ağlar ağlar yeniden uyur diye düşündüm. Hatay'da çok kalmayacaktım. Fakat ailem ısrar edince dönemedim. Bebeğim için çok telaşlandım ama öldüğünü hiç düşünemedim. Eve geldiğimde hemen mutfağa girip mama hazırladım. Kucağıma aldığımda hiç tepki vermediğini görünce hastaneye götürdüm."Bu arada morgdaki cenazeyi almak için kimse başvurmadı. Yetkililer, sahip çıkan olmaması halinde bebeğin kimsesizler mezarlığına defnedileceğini bildirdi.
Muhtemel cezası 10-15 yıl
Zanlı annenin durumu uzmanlar tarafından değerlendirilecek
Bebeğinin bakımını ihmal ederek ölümüne sebebiyet veren annenin durumu, TCK'nın 83. Maddesindeki suç tanımına uyuyor. Uzmanlar, "Sanığın 10-15 yıl hapis cezası alması muhtemeldir" dedi. Bu arada Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Fatma Şahin, olayla ilgili inceleme başlatıldığını açıkladı. Ankara'dan bir heyet Gölcük'e gönderildi.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...