22 bin evde bağımlılık izlemesi yapılacak

22 bin evde bağımlılık izlemesi yapılacak

YAŞAM Haberleri

Sağlık Bakanlığı, 18 yaş altı öğrencilerde internet bağımlılığını araştırmak için 22 bin hane üzerinde araştırma yapacak.

Birey sağlığındaki bozulmaları araştıran Bakanlık, sonuca göre bu sorunun en aza indirilmesi için birtakım tedbiri hayata geçirecek. Türkiye genelinde yapılacak olan çalışmada hanelerdeki internet kullanımı ve 18 yaş altındakilerin günün kaç saatini internette geçirdiği sorgulanacak. İnternet bağımlılarındaki genel sorunların başında "Kişinin yanlış bildiği halde kendini durduramaması, bilgisayar başında harcanan zamanın artması, aile ve arkadaşların ihmal edilmesi, depresyon ve sinirlilik" geliyor. Bakanlık, okul başarısı ve iş performansının düşmesine neden olan internet bağımlılarını aileleri ile birlikte bu alışkanlıklarından uzaklaştırmayı hedefliyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...