Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Memur adaylarına kötü haber

Memur adaylarına kötü haber

Ekonomi Haberleri

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2014 yılında kamuya personel alımında sınırlamaya gideceklerini belirtti.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Bakanlık binasında 2013 yılı Eylül ayı bütçesi uygulama sonuçlarını, 2013 yılı sonu bütçe gerçekleşme tahminini ve 2014 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanun Tasarısı'na ilişkin basın toplantısı düzenledi. 2014 yılında personel cari harcamalarını disiplin altına alacaklarını söyleyen Bakan Şimşek, "Biz personel giderlerindeki artış trendini bir miktar daha yönetilebilir, bir miktarda daha Mali kurala uygun götürülebilecek şekilde yürüteceğiz. Yani geçtiğimiz yıllardaki gibi çok sayıda kamuya personel almayacağız. 2014 yılı Bütçe Kanunu Tasarısı'nda yüzde 50 kontenjanını kaldırıyoruz. Eskiden emekli olanların yerine yüzde 50 alınabiliyordu. Bu idareler için toplam 40 bin adet atama kontenjanı tahsis ediyoruz. 2013 yılında ise kamu idarelerine bir önceki yılda emeklilik, ölüm, istifa veya nakil nedeniyle ayrılan personelin yüzde 50'si oranında personel istihdam imkanı sağlanmış. Bu sınırlar dahilinde personel ihtiyacını karşılayamayacak iadeler için 79 bin adet atama imkanı tanınmıştır. Dolayısıyla bu sene geçen yıllara göre sıkı bir politika izleyeceğiz" diye konuştu.


"2014 YILINDA İSTİSNALAR DAHİL 74 BİN PERSONEL ALINACAK"
Emniyet, Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları, öğretim üyeleri, hakim ve savcılar, doktor ve engelli personel atamalarının ilgili mevzuatları gereği kontenjan dışında istisna kapsamında yapıldığını vurgulayan Bakan Şimşek, "2013'te olduğu gibi bu istisnalar, 2014 yılında da herhangi bir müdahale olmadan devam edecek. Böylece 2014 yılında merkezi yönetim kapsamındaki idarelere kontenjan ve istisna kapsamında yapılacak atamalar dahil toplamda 74 bin personel alınacak. 2013 yılında ise bu rakam yaklaşık 130 bin düzeyinde bulunuyor" dedi.


"POLİS ALIMLARI İSTİSNA KAPSAMINDA"
Bakan Şimşek, "Yaklaşık 10 bin kişilik bir koruma görevlisi alımı söz konusuydu. Bu 2014 yılında mümkün olacak mı?" şeklindeki bir soru üzerine şunları söyledi: "İçişleri Bakanlığımız bu konu üzerinde çalışıyor. Polis alımında sizde biliyorsunuz ki polis okullarından mezunlar alıyoruz. Bu da zaten bu istisna kapsamında değerlendiriliyor" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...