Galaatasaray Kopenhag maçı hakkında notlar

Galaatasaray Kopenhag maçı hakkında notlar

SPOR Haberleri

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 3. maçında bu akşam Danimarka temsilcisi Kopenhag'ı konuk edecek.

TT Arena'da saat 21.45'te başlayacak olan mücadeleyi, Makedonya Futbol Federasyonu'ndan Aleksandar Stavrev yönetecek. Stavrev'in yardımcılıklarını ise Marjan Kirovski ve Dejan Kostadinov yapacak. Galatasaray, Kopenhag mücadelesiyle 250. Avrupa kupası maçına çıkacak. Geride kalan 249 maçta 95 galibiyet ve 89 yenilgi alan sarı-kırmızılılar, 65 karşılaşmada ise eşitliği bozamadı. Bu karşılaşmalarda rakip filelere toplam 351 gol göndermeyi başaran Galatasaray, kalesinde ise 359 gol gördü. Sarı-kırmızılı ekip, Kupa 1'de ise 146. maçına çıkıyor. Galatasaray, Şampiyon Kulüpler Kupası ve Şampiyonlar Ligi adları altında düzenlenen organizasyonda 53 galibiyet, 36 beraberlik ve 56 mağlubiyet aldı. Galatasaray'ın rakibi Kopenhag ise, Avrupa kupalarındaki 151. maçına çıkacak. Şampiyonlar Ligi, Kupa Galipleri Kupası, UEFA Avrupa Ligi ve Inter-Toto Kupası'nda olmak üzere 150 Avrupa kupasına maçına çıkan Danimarka ekibi bu karşılaşmaların 61'ini galip, 36'sını berabere ve 53'ünden ise mağlup tamamladı. Danimarka Süper Lig'ini lider tamamlayarak Şampiyonlar Ligi'ne katılan Kopenhag, 1992 yılında kurulmuş genç bir kulüp. Şu anda Danimarka Süper Ligi'nde 16 puanla 7. sırda yer alan mavi-beyazlıların 10 lig şampiyonluğu bulunuyor. Bu sene, kendi liginde deplasmanda oynadığı 5 maçta sadece 1 galibiyet almayı başaran Kopenhag, kendi sahasında oynadığı son 3 lig maçından ise galibiyetle ayrıldı.


ÜST SIRALAR İÇİN ÖNEMLİ BİR KARŞILAŞMA
Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk maçında kendi sahasında Juventus ile 1-1 berabere kalan mavi-beyazlılar, 2. maçlarında Real Madrid'e konuk olmuş ve sahadan 4-0'lık mağlubiyetle ayrılmıştı. Akşamki mücadele öncesi Kopenhag ve Galatasaray'ın grupta 1'er puanları bulunuyor. Kopenhag bir averaj fazlasıyla 3. sırada bulunuyor. Real Madrid 6 puanla lider, Juventus ise 2 puanla ikinci sırada yer alıyor. Dolayısıyla, grupta üst sıralara yükselmek adına bu maçın önemi katlanıyor.


AVRUPA KUPALARI'NDA CİDDİ BİR BAŞARILARI YOK
Avrupa Kupaları'nda şimdiye kadar ciddi bir başarısı bulunmaya mavi-beyazlılar, 2010-2011 Şampiyonlar Ligi sezonunda 2. Tur'a yükselme başarısı gösteren ilk Danimarka temsilcisi olmuş ve İngiliz ekibi Chealsea'ye elenmişti. Mavi-beyazlıların UEFA Avrupa Ligi'nde imza attıkları en büyük başarı ise, 2009-2010 sezonunda oynadıkları 2. tur olmuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...