Suriye'de 13 kadın serbest bırakıldı

/ Kaynak: AA
Suriye'de 13 kadın serbest bırakıldı

DÜNYA Haberleri  / AA

Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) rejimin hapishanelerindeki 13 kadın tutuklunun serbest bırakıldığını açıkladı.

ÖSO Yüksek Askeri Konseyi Sözcüsü Albay Kasım Saadeddin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Dün akşam rejime bağlı hapishanelerde kalan 13 kadın tutuklu serbest bırakıldı. Ancak kadın tutukluların Azez'de kaçırılan Lübnanlıların nbsp;serbest bırakılması karşılığında yapılan anlaşma gereği mi yoksa başka bir sebeple mi serbest bırakıldığı hakkında bilgim yok" dedi. Şam ve kırsalındaki Yüksek Askeri Konsey Sözcüsü Musab Ebu Gatade de "13 kadın tutuklu serbest bırakıldı. Elimizde bunların isimleri var ancak kadınların, Lübnanlıların serbest bırakılması için yapılan anlaşma kapsamında nbsp;olup olmadığını bilmiyorum" diye konuştu. Konuya ilişkin Suriye rejiminden de henüz bir açıklama yapılmadı. nbsp;Suriye'de muhaliflere ait site ve sosyal paylaşım sitelerinde de nbsp;Azez'de kaçırılan Lübnanlıların ülkelerine teslim edilmesi karşılığında aşamalı olarak serbest bırakılacak kadın tutukluların ilk grubunun dün akşam salı nbsp;verildiği yönünde haberler yer alıyor. İran'a ziyarete giden 11 Lübnanlı geçen yıl mayıs ayında ülkelerine nbsp;dönerken Suriye'nin Azez kenti yakınlarında kaçırılmış, bunlardan ikisi daha sonra Türkiye'nin arabuluculuğuyla serbest bırakılmıştı. 9 Lübnan vatandaşını elinde tutan ve adını "Kuzey Fırtınası Tugayı" olarak açıklayan grup, alıkonulan
Lübnanlıların teslim edilmesi için Suriye hapishanelerinde tutuklu kadınların serbest bırakılmasını şart koşmuştu. Kaçırılan 9 Lübnanlı, geçen hafta serbest bırakılmıştı.

DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...