Maliye, mutfak tüpünde 20 TL'lik kaçak peşinde

Maliye, mutfak tüpünde 20 TL'lik kaçak peşinde

Ekonomi Haberleri

Maliye'nin, otogaz satışı yapan bin 700 akaryakıt istasyonunu vergi incelemesine almasının altından Sanayi Bakanlığı'nın çapraz denetim sonuçları çıktı.

Denetimlerde 12 kilogramlık bir mutfak tüpünün bayiden 73 liraya alınırken, bu tüpün istasyonlarda vergisiz şekilde otogaz ile doldurulmasının maliyeti 53 lira. Tüp başına ortaya çıkan 20 TL'lik haksız kazanç ise Maliye'nin kasasına değil, kaçak dolum yapan istasyon sahiplerinin cebine giriyor. Akaryakıt istasyonlarında kaçak aparatlarla mutfak tüpü dolumu yapılma nedeni; otogaz ve tüplü LPG üzerinde farklı vergi yükünün bulunması. Oluşan vergi kaybını dikkate alan Maliye Bakanlığı İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Bursa, Denizli, Erzurum, Eskişehir, Kayseri, Malatya ve Samsun illerinde otogaz satışı yapan yaklaşık bin 700 akaryakıt istasyonu vergi incelemesine aldı.
Cenk Esen ANKARA

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...