Cem Garipoğlu'nun annesi Denetimli Serbestlik'ten yararlandı

/ Kaynak: İHA
Cem Garipoğlu'nun annesi Denetimli Serbestlik'ten yararlandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri  / İHA

Cem Garipoğlu'nun annesinin aldığı 3 yıllık cezanın 2 yılını cezaevinde geçirdiğini, geri kalanında Denetimli Serbestlik'ten yararlandı.

İstanbul'da, sevgilisi Münevver Karabulut'u 3 Mart 2009 tarihinde kafasını testereyle keserek öldüren Cem Garipoğlu, cinayetten 197 gün sonra teslim olmuş, tutuklanan Cem Garipoğlu 'canavarca hisle adam öldürmek' suçundan 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Davada anne Tülay Makbule Garipoğlu da oğlunun kaçmasına yardım ettiği gerekçesiyle 'suçluyu kayırmak' suçundan 3 yıl hapis cezasına mahkum edilmişti. nbsp;Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, anne Tülay Garipoğlu'nun, aldığı 3 yıllık hapis cezasının 2 yılını cezaevinde, geri kalanını Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde 'odacı' hizmeti yaparak tamamlamasının hukuki bir hakkı olduğunu söyledi. nbsp;Tülay Garipoğlu'nun suç delillerini gizleme, yok etmek ve değiştirmekten ceza aldığını hatırlatan Avukat Epözdemir, şöyle konuştu: "Tülay Makbule Garipoğlu'nun 3 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti. Bizim hukuk sistemimizde üç yıl ceza alan bir kimse 2 yılını cezaevinde iyi halli geçirirse bir yılı salınır. Tülay Makbule Garipoğlu'nun cezaevinde yatma süresi iki yıl. Denetimli Serbestlik düzenlemesi ile şartlı salınmasına bir yıl kala hükümlüler talepleri halinde iyi halli ise ya da açık cezaevindeler ise son bir yıllarında tahliye ediliyor ya da kamuya yararlı işlerde çalıştırılıyor. Tülay Makbule Garipoğlu'nun 17 Temmuz 2013 ile 17 Temmuz 2014 tarihleri arasında Denetimli Serbestlik yasasından yararlanarak polise imza vererek ya da bir kamuda çalışması gerekir. Bazı basın organlarında, Garipoğlu tamamen tahliye olmuş gibi yazılıyor. Halihazırda adliye çalışması devam ediyordur ya da polise haftada 3-4 gün imza vermesi ile Denetimli Serbestlik'ten yararlanıyordur."
1 MİLYON 250 BİN LİRALIK TAZMİNAT
Mahkemeden 1 Milyon 250 bin liralık tazminatın çıktığını hatırlatan Avukat Rezan Epözdemir, sözlerini şöyle tamamladı: "1 milyon 250 bin liralık tazminat çıktı. Mahkemenin gerekçeli kararı yazmasını bekliyoruz. Mahkeme kararını aldıktan sonra icraya koyacağız ödemeyi beklemeyeceğiz. Yasal sürede ödeme yapılmasa icra yoluna başvuracağız. 24 bankaya tedbir yazdırdık bankaların birinde mücevher ile altın kasası bulundu. Bunların kıymet taktiri yapılmadı değerini bilmiyoruz. Bir gayrimenkul üzerinde tedbir vardı bu da değersizmiş. Bu satış süresi uzun bir süre alacaktır."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...